Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Trashtagchallenge ajunge si la Bistrita.

Uniunea Democrata a Tinerilor Maghiari din Bistrita (UDTM Bistrita)si UDMR organizatia judeteana Bistrita-Nasaud a realizat luni, 15 aprilie o actiune de ecologizare in Bistrita. Circa 30 de tineri voluntari din cadrul organizatiei de tineret si-au ales ca si punct de colectare a deseurilor malul raului Bistrita. Au inceput curatarea malului de la podul Budacului pana mai sus de strandul municipal.

UDTM Bistrita nu este la prima actiune de ecologizare a orasului, iar anul acesta initiativa a pornit ca raspuns la provocarea #trashtagchallenge, care s-a viralizat pe retelele de socializare din toata lumea. #trashtagchallenge este provocarea de a face curatenie in natura prin strangerea gunoaiele aruncate.

"Am raspuns la provocarea primita de echipa NyaConverse, echipa participanta la Zilele Studentilor Maghiari din Cluj-Napoca (USMC/KMDSZ) 2019. Este un lucru simplu si bun pentru toata lumea. Este o actiune de constientizare a importantei protectiei mediului, mediul in care noi traim. Prin implicarea noastra, cetateni ai orasului, fie prin realizarea acestor actiuni de ecologizare, fie prin simplul fapt sa fim mai atenti la locul unde aruncam gunoiul, putem schimba multe. Totul incepe de la noi.

Este o initiativa pozitiva din mai multe puncte de vedere, deoarece tot mai multi tineri se implica, si daca se va continua in acest ritm, se prevede implicarea a tot mai multor persoane, si dupa cum reiese si din poze, este o actiune unde toata lumea are zambetul pe buze. Se pot face lucruri mari si cu bani putini. Va provoc sa incercati cat mai multi." - a declarat presedintele UDTM, Zoltan-Sipos Timea.

Dupa provocarea primita, tinerii din cadrul UDTM Bistrita provoaca si ei la randul lor pe Consiliul Local al Elevilor Maghiri din Bistrita, si doua organizatii locale UDMR, respectiv Tonciu si Tigau.

 

Biroul de presa UDTM Bistrita.

0 comentarii2940 vizualizări16 aprilie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0