Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
In atentia, Membrilor Comisiei Europene Atasatilor de Mediu a Comisiei Europene.

In atentia,

 

Membrilor Comisiei Europene

Atasatilor de Mediu a Comisiei Europene prezenti la Reuniunea Informala din 02-03 mai 2019 de la Bistrita, Romania, Stimate doamne, Stimati domni, Va aducem la cunostinta, cu ocazia vizitei dumneavoastra in judetul Bistrita-Nasaud, ingrijorarea noastra si preocuparile fata de starea mediului si sanatatea urbana din Romania si in particular din orasul Bistrita.

Administratiile locale si institutiile statului pregatesc, in vederea implementarii, proiecte de modernizare a infrastructurii, dar de cele mai multe ori nu respecta legislatia europeana si nationala de mediu.  Astfel, se aduc prejudicii impresionante fondurilor de finantare europene si nationale. 

Romania are cele mai  poluate orase din UE si cu toate acestea:

 1. Primaria orasului Bistrita a comandat un proiect distructiv de "modernizare" a Pietei Centrale medievale a orasului nostru unde de aproape 100 de ani exista 5.021  mp de spatii verzi si 104 arbori de aliniament stradal si decorativi. Cinci dintre acesti arbori (castani) sunt seculari motiv pentru care tot acest perimetru ar trebui sa fie ocrotit de lege.

Se doreste desfiintarea acestor spatii verzi si inlocuirea lor cu dale, betoane si alte materiale neprietenoase cu mediul.  Va informam ca pe locul doi la decese in Romania se incadreaza bolile respiratorii si cele coronariene. S-a depus la Primaria municipiului Bistrita o petitie semnata de peste 5.000 locuitori ai orasului care sunt impotriva acestei investitii care afecteaza grav calitatea vietii comunitatii noastre. Au semnat pe aceste tabele: artisti, specialisti de mediu, medici, elevi, studenti.

 

2.Cu aceeasi frenezie Primaria orasului Bistrita isi propune, impotriva vointei cetatenilor, sa distruga inca un parc din comunitatea noastra, numit Mihai Eminescu, plin de copaci cu gard viu si rondouri cu flori. Aici se doreste o parcare auto subterana, desi in oras exista suficiente locuri unde se pot construi mai multe parcari fara a se distruge spatiile verzi.

 

3.Primaria orasului Bistrita propune utilizarea de mijloace de transport in comun, nepoluante prin proiectul de mobilitate urbana - Linia Verde. Proiectul, care urmeaza a fi realizat din fonduri europene, este insa unul distructiv pentru mediu si comunitatea noastra. Acest proiect al primariei Bistrita va sacrifica sute de arbori de aliniament doar pentru largirea tramei stradale.

Astfel, proiectul Linia Verde (denumirea mincinoasa a acestui proiect), pe un traseu de 7 kilometrii, se transformain Linia Neagra pentru locuitorii acestui oras.

 Va solicitam, sa analizati aceste aspecte inainte ca UE sa finanteze asemenea proiecte distructive pentru mediul urban si pentru sanatatea si bunastarea locuitorilor din orasul Bistrita, precum si sa informati Comisia Europeana cu privire la aceste situatii.

 

 Partidul Verde -filiala Bistrita-Nasaud. Romania.

 01 mai 2019

 

0 comentarii2821 vizualizări02 mai 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0