Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 14 Aprilie 2024 - 14587
...se anuleaza insusi principiul care sta la baza functionarii democratiei....

In legatura cu adoptarea de catre Camera Deputatilor a propunerii legislative prin care primarii urmeaza sa fie alesi intr-un singur tur de scrutin, Partidul National Liberal precizeaza:

Adoptarea acestei prevederi va afecta profund reprezentativitatea si legitimitatea primarilor, care sunt cei mai importanti exponenti ai comunitatilor locale. PNL considera ca in acest mod se anuleaza insusi principiul care sta la baza functionarii democratiei, si anume cel al majoritatii.

Suntem profund ingrijorati de deficitul democratic creat prin faptul ca, in temeiul noii legislatii, s-ar putea sa avem primari alesi cu numai 15% sau 20% din voturi, in timp ce o proportie semnificativa a comunitatii risca sa ramana fara reprezentare.

PNL apreciaza ca Romania nu poate deveni o democratie cu adevarat consolidata atat timp cat persista practica modificarii legislatiei electorale in functie de calculele si interesele puterii. Este inadmisibil ca de fiecare data regulile jocului sa fie schimbate in asa fel incat sa serveasca intereselor unui anumit partid politic.

Confruntat cu perspectiva tot mai apropiata a pierderii puterii, PDL incearca sa foloseasca artificii administrative si modificari legislative in speranta ca isi va putea stopa declinul electoral si ca isi va mai salva din procentele pierdute. Acesta este, de fapt, sensul demersului de modificare a manierei de alegere a primarilor. Din acelasi registru face parte si introducerea votului prin corespondenta, prin care domnul Baconschi incearca sa aduca PDL 1 milion de voturi.

In opinia noastra, indiferent cate asemenea schimbari legislative si chiar derapaje democratice va incerca, PDL va fi sanctionat de catre electorat pentru haosul in care a aruncat Romania in ultimii doi ani si se va indrepta spre deznodamantul de care se teme cel mai mult: esecul in alegeri si pierderea puterii.

 

            Departamentul de comunicare al PNL

0 comentarii2849 vizualizări01 iunie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0