Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 20 Mai 2024 - 14587
Puterea isi bate joc de politisti. Noua Constitutie trebuie sa prevada retragerea cetateniei pentru activitati anti-romanesti.
 • Schimbarea statutului politistilor ii transforma pe acestia in functionari publici de mana a doua.
 • Proiectul pentru modificarea Legii 360/2002 privind statutul politistului incalca, in primul rand, principiului egalitatii in drepturi a cetatenilor.
 • Opozitia a depus o contestatie la Curtea Constitutionala impotriva acestei legi.
 • Norma de hrana a politistilor a fost redusa de la 700 la 150 de lei! Este o umilire incredibila a acestor oameni.
 • Aproape jumatate dintre politisti vor avea, in felul acesta, veniturile diminuate cu pana la 40%!
 • Politistii cu grade inalte din MAI beneficieaza de salarii de merit si prime pentru merite exceptionale, in timp ce in acelasi minister politistii care isi pun viata in pericol zi de zi, au parte de toate taierile.
 • Daca tot se taie salarii si se disponibilizeaza personal, de ce nu diminuam si numarul institutiilor de invatamant superior care scot anual mii de absolventi pe care ministerul este obligat sa-i angajeze?
 • Numarul de absolventi din promotiile viitoare ar trebui drastic redus, in asa fel incat acestia sa poate fi absorbiti de sistem.
 • Imediat dupa ce puterea a pierdut o batalie importanta cu proprii parlamentari care au votat impotriva disponibilizarii cadrelor din MAI, ministrul Igas ameninta ca, in cazul in care nu se vor face disponibilizari, salariile cadrelor din MAI vor trebui reduse cu 30%.
 • Traian Igas, acest veritabil "om de cultura al PDL-ului", care a terminat liceul la 26 de ani si care este o simpla marioneta in mana unor papusari iscusiti de la Arad si de la Bucuresti.
 • Traian Igas calca in picioare un intreg sistem ale carui norme si valori nici macar nu le intelege.
 • Lipsa de fonduri a ministerului este generata de prostul management al fondurilor si de faptul ca bugetul alocat acestui minister a fost subdimensionat, tocmai in ideea ca aceste disponibilizari se vor face.
 • De asemenea, se va incerca indepartarea din sistem a tuturor celor care sunt considerati incomozi de catre conducerea ministerului, invocandu-se niste evaluari profesionale dubioase.

 

    Declaratiile presedintului Traian Basescu despre modificarea Constitutiei

Declaratie: As vrea sa va informez ca dupa ce voi avea avizul Consiliului legislativ voi transmite si partidelor proiectul cu tot cu aviz pentru a fi informate ...

 • Incearca sa isi creeze o imagine ireala. Nu il intereseaza catusi de putin de celelalte partide. PDL este singurul partid din Romania!

Declaratie:...foarte multi sunt tentati sa vorbeasca de interesul meu personal.

 • Presedintele ar trebui sa inteleaga ca nu totul se invarte in jurul lui.

Declaratie: Propunerile pe care le fac pleaca in primul rand de la rezultatul referendumului, in al doilea rand, de la experienta a aproape doua mandate si dorinta de a corecta ceea ce este neclar in Constitutie...

 • I-au trebuit presedintelui aproape 2 ani sa-si dea seama ca trebuie sa puna in aplicare rezultatul unui referendum. Se apropie alegerile din 2012 si presedintele face tot ce poate pentru a creste cota partidului sau.

Declaratie: In articolul 95, am incercat o echilibrare a raporturilor intre presedinte si Parlament in materia suspendarii. Repet, sa nu fie nimeni alarmat, ca nu ma vizeaza pe mine, nu mi se aplica. Deci fiti linistiti. Dar modul cum s-a aplicat dreptul de suspendare a presedintelui de catre Parlamentul Romaniei in legislatura trecuta a fost un abuz. Chiar Curtea Constitutionala a constatat ca nu a existat incalcarea Constitutiei de catre presedinte. Lasand lucrurile asa, practic presedintele ar fi obligat sa fie primul interesat sa aiba o majoritate in Parlament, deci devine demagogie ideea cu un presedinte care este neutru fata de fortele politice.

 • Presedintele tocmai si-a demascat singur un interes major: pastrarea majoritatii in Parlament. Nu e corect sa puna asta pe seama Constitutiei cand este clar un joc al intereselor sale personale si nu este "constrans" de prevederi legale sa ramana in fruntea unui partid.

Declaratie: Dupa experienta 2007 a devenit obligatoriu, pentru a-mi putea indeplini mandatul, sa am grija macar sa am sustinerea unuia din partidele puternice. In concluzie, hotararea de suspendare a presedintelui - nu se contesta dreptul Parlamentului de a initia procedura de suspendare, dar ea trebuie validata de Curtea Constitutionala ca fiind corecta din punct de vedere constitutional si abia pe urma devine efectiva suspendarea presedintelui.

 • Nu face altceva decat sa se justifice de ce, ca presedinte, nu respecta sau nici macar nu ascunde legatura directa cu PDL. E din nou o victima, de data aceasta a Constitutiei actuale care il obliga sa fie sustinut politic.

Declaratie: La articolul 103 propun instituirea unui termen de 10 zile pentru ca Parlamentul sa se pronunte asupra formarii unui nou Guvern. Daca nu se pronunta in cele 10 zile, Guvernul se considera automat cazut si presedintele consulta partidele si face o noua nominalizare. Sigur, aici Parlamentul trebuie sa fie foarte atent, pentru ca nu s-a modificat prevederea ca la doua Guverne cazute, dar nu mai devreme de 45 de zile, inainte erau 60, presedintele poate dizolva Parlamentul.  

Declaratie: Raspunderea penala a membrilor Guvernului pentru fapte savarsite in exercitiul functiei lor se stabileste prin lege organica, competenta de judecata apartinand Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Am scos imunitatea Parlamentarilor pentru altceva decat pentru declaratii politice si activitate Parlamentara. In momentul de fata judecatorii nu pot fi trasi la raspundere decat pentru neglijenta in hotararile pe care le-au luat.

Declaratie: Votul in CSM nu poate fi decat deschis. Presedintele nu mai prezideaza sedintele CSM, nu mai are ce cauta acolo. Depolitizarea completa prin retragarerea presedintelui din calitatea de paticipant la sedintele CSM si calitatea de a prezida sedintele CSM...

 • Interventia presedintelui in CSM nu ar trebui numita politizare, dar din nou presedintele recunoaste ca este inca membrul unui partid politic si se comporta ca atare.

Declaratie: ce le propun romanilor prin noua Constitutie este ....

 • Presedintele nu are niciun drept sa se adreseze romanilor atat de personal!

Declaratie: datoria publica sa nu poata depasi 60% din PIB

 • Desi sunt tari occidentale cu datorii de peste 60% din PIB, limita impusa de Maastricht,  dobanzile pe care le platim noi ne duc spre o limita de siguranta de 30%.

 

Biroul de presa P.C.

 

 

 

Bogdan Diaconu, vicepresedinte PC, presedinte PC Sector 2: Noua Constitutie trebuie sa prevada retragerea cetateniei pentru activitati anti-romanesti

 

 Noua Constitutie trebuie sa prevada posibilitatea de retragere a cetateniei in cazurile de activitati anti-romanesti clare, pentru a evita pe viitor jigniri ale simbolurilor si valorilor romanesti precum cele facute de Csibi Barna sau de Laszlo Tokes. Proiectul noii Constitutii a avut grija sa le ofere drepturi suplimentare minoritatilor, stipuland consultarea reprezentantilor lor pentru orice decizii care ii privesc, dar nu a a avut grija sa protejeze si identitatea nationala si statul roman, prevazand retragerea cetateniei pentru cei care desfid simbolurile si limba nationala si actioneaza virulent impotriva Romaniei din interiorul acesteia.

Dezechilibrul dintre minoritatile care primesc mereu alte drepturi si majoritatea care este dispretuita si calcata in picioare se adanceste prin noua Constitutie. Astfel, ceea ce UDMR pe de o parte, Laszlo Tokes si alti extremisti maghiari pe de alta parte, au smuls de la guvernarea PDL in ultimul timp devine litera de Constitutie, creand premizele altor revendicari, la nesfarsit.

Solicit de aceea o dezbatere publica pe tema modificarilor Constitutiei la articolul 6, cu motivatia ca dreptul la identitate este si al romanilor de etnie romana, nu numai al celorlalte etnii.

 

 

02.06.2011

Biroul de presa


0 comentarii2870 vizualizări02 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0