Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Haideti sa ne lamurim odata!

Ideea de a initia un sondaj pe site-ul Primariei cu tema "Ce-si doresc cetatenii" s-a lovit de indiferenta administratiei PSD a orasului.

Dupa aproape doua luni de asteptare a unui raspuns din partea primarului, viceprimarului si a consilierilor locali PSD-ALDE, iata ca demaram acest sondaj fara sprijinul acestora.

Un oras nu poate fi condus fara sprijinul si participarea cetatenilor.
Intotdeauna cetatenii stiu cel mai bine unde, ce s-a gresit si ce trebuie facut.

Orice viziune administrativa are ca piatra de temelie PAREREA CETATEANULUI!

Sa incetam odata cu ideea ca cei alesi stiu mai bine decat locuitorii ce anume este mai bine pentru oras.

Prin participarea la acest sondaj, fie el si online, cetatenii au ocazia sa-si expuna parerea si sa arate ca orasul este al lor si nu al unor conducatori vremelnici.

Sprijinul mass-media este esential in acest sens, iar promovarea sondajului devine un act civic.

Este timpul sa  aratam tuturor ca o comunitate nu poate fi ignorata la nesfarsit.

Orasul este al dumneavoastra, stimati cetateni!
Este momentul sa ne lamurim, odata pentru totdeauna,  ce drum edilitar alegem pentru copiii si nepotii nostri.

Multumim!

Link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDXzIGHX6Y5UDHvS3FtYlotbgM2w8V0QIJVAPFGGdXRzHXEA/viewform?usp=sf_link

 


PNL BN.

 

Pe 24 iunie si 1 iulie am initiat o provocare administratiei locale. Am solicitat primarului, viceprimarului si consilierilor locali lansarea unui sondaj pe site-ul Primariei Bistrita, dar si in presa locala, prin care cetatenii sa-si exprime doleantele. La urma urmei, acest demers este unul firesc daca avem in vedere ca bistritenii platesc pentru o administratie a carui activitate ar trebui sa le asigure confortul.

Asupra sondajului respectiv urma sa ne sfatuim toti consilierii locali, intrebarile fiind de natura sa ne lamureasca odata pentru totdeauna CE ISI DORESC CETATENII.

Sondaje de acest fel nu sunt o noutate in materie de administratie publica.
Ele sunt folosite de mult timp in orasele Uniunii Europene, iar la noi in tara, Clujul a demarat un astfel de sondaj, dar sub forma unor propuneri, concursuri de proiecte sau initiative civice care sa asigure comunicarea
dintre primarie si cetateni.

Rezultatele acestui tip de sondaj, chestionar sau cum vreti sa-l denumiti, are darul de a ne edifica daca ideile administratiei locale coincid cu cele ale bistritenilor sau daca nu cumva Primaria Bistrita poate fi denumita
Cooperativa munca in zadar.

Daca este asa, inseamna ca sacrificiile financiare ale comunitatii, traduse prin proiecte paguboase, imprumuturi pe care le vor plati copiii si nepotii nostri sau prin salariile foarte mari din Primarie, nu reprezinta altceva
decat o paguba instituita pe orgoliile unora care se dau destepti si vizionari pe persoana fizica.

Stiu, o sa spuneti  ca este o initiativa ale carui rezultate nu au un folos cetatenesc imediat. Dar nu trebuie sa incepem de undeva?
Nu trebuia sa procedam astfel mai demult si nu sa acceptam idei de la unii ce ocupa efemer functii de conducere?

Nu vreau sa vorbesc despre o politica paguboasa a administratiei locale, despre faptul ca ideea Wonderland este un esec edilitar. Hai sa-i lasam pe cetateni sa ne spuna unde si ce s-a gresit.

Citesc aproape saptamanal in publicatiile dumneavoastra doleante ale cetatenilor. Chiar si dumneavoastra aveti doleante, dar ca si in cazul unor cetateni sunteti incadrati la categoria... CARCOTASI! Asa cum suntem
catalogati si noi, reprezentantii PNL din Consiliul Local.

Ideea cu sondajul, exprimata inca din luna iunie, reluata si in iulie, nu a avut ecou printre cei ce conduc administratia Bistritei. Procedeaza la fel ca si pana acum: ignora! Totul. Ca si cum viitorul acestui oras le
apartine.

Au preluat in administrare un bun comun si au uitat ca este comun, nu un bun privat.

Demaram astazi un sondaj. Al cetatenilor, al dumneavoastra, al nostru, al bistritenilor. Si va cerem sprijinul pentru mediatizarea lui.

Haideti sa ne lamurim ce-si doresc locuitorii unui oras care ne este casa.
Ce-si doreste administratia am vazut cu totii timp de 11 ani.

 

0 comentarii2492 vizualizări13 august 2019
rss 2.0
rss 2.0