Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 30 Septembrie 2023 - 14587
CP - 300 de activisti PES la Universitatea Europeana de Vara dedicata viitorului Uniunii Europene.

In perioada 30 august - 1 septembrie, PES activists Romania, structura membrilor si simpatizantilor pro-europeni de stanga, a organizat o noua editie a Universitatii Europene de Vara dedicata viitorului Uniunii Europene.

"Alegerile europarlamentare au definit modul in care va arata Uniunea Europeana in urmatorii 5 ani. Avem un Parlament European extrem de divizat iar Romania trebuie sa foloseasca acest context pentru a-si creste influenta in plan european. In plan national, stanga romaneasca este obligata sa faca propria reforma, adaptandu-se la noile revendicari sociale." a explicat Victor Negrescu, coordonatorul PES activists Romania.

Cei 300 de participanti la eveniment au discutat si prezentat 10 idei progresiste de stanga pentru viitorul Presedinte al Romaniei si o serie de directii politice pe care Partidul Social Democrat le poate urmari la nivel european in urmatorii 5 ani.

"PES activists Romania a jucat un rol important in mentinerea unui canal de dialog intre Partidul Social Democrat si Partidul Socialistilor Europeni. Sunteti prieteni in care avem incredere si un laborator de idei politice de stanga" a comentat Secretarul General Adjunct al Partidului Socialistilor Europeni, Marije Laffeber, prezenta la eveniment.

La eveniment au participat Marije Laffeber Secretarul General Adjunct al Party of European Socialists, Alexandru Coita, analist politic, Roxana Minzatu, ministrul fondurilor europene,
Constantin Budai, ministrul muncii si justitiei sociale, deputatii Simona Bucura, Cristina Dumitrescu, Ioan Dirzu, Dorel Caprar, Gabriel Petrea, senatorii Gabriela Cretu si Cristian Dumitrescu, reprezentantul Friedrich Ebert Stiftung, Victoria Stoiciu, reprezentantul Fundatia Stanga Democratica, Mihai Caradaica, dar si diversi reprezentanti din societatea civila si mediul academic.

Universitatea Europeana de Vara s-a incheiat cu o actiune de ecologizare a zonei Garii din statiunea Neptun.

0 comentarii2863 vizualizări01 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0