Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Tabara de tineret incepe un nou capitol.

Uniunea Democrata a Tinerilor Maghiari din Bistrita a organizatsi anul acesta evenimentul Cheia succesului prin sport si activitati vocationale in cadrul proiectului Tabara tinerilor la inceput de drum. Manifestarea tinerilor se bucura de cea de a 16-a editie, pana acum find cunoscuta sub numele de Tabara judeteana a tinerilor maghiari din Bistrita-Nasaud. Locatia de anul acesta a fost Baile Figa, perioada 30 august - 1 septembrie. In tabara s-au inscris peste 50 de tineri din localitatile Beclean, Nimigea de Jos, Strugureni, Tonciu, Branistea, Matei, Fantanele, Reteag, Sintereag si Bistrita.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii, facilitatea accesului la actul de cultura si cresterea consumului cultural la tineri, sprijinirea si stimularea creativitatii culturale, precum si dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

Programul taberei a inclus sesiuni educative, jocuri in aer liber, sport si drumetii, actiuni de ecologizare. Sambata, in cadrul sesiunilor educative au fost prezenti Décsei Atilla, presedintele organizatiei judetene UDMR Bistrita-Nasaud, Máthé Stefan, viceprimarul orasului Beclean, Antal Attila, consilier al Municipiului Bistrita si in rolul gazdei Zoltán-Sipos Tímea, presedintele UDTM Bistrita. Invitatii au subliniat importanta tineretului in dezvoltarea comunitatii.

Dupa sesiunile educative a inceput programul "Dupa-masa in labirint", unde fiecare echipa a primit o harta cu ajutorul careia a trebuit sa ajunga la final. Participantii au avut de parcurs 15 dificultati: reclama hazlie, roaba, sa batem oul, banana banale, pupicul cartii, razboiul laser, puiul increderii, puiul cantaret, mesajul secret, ca la mama acasa, ursuletul gumat, quiz si oul intreg plimbat. Fiecare echipa a parcurs cu succes labirintul.

Echipa care a terminat pe locul I a fost echipa Optimistilor: Timbalmas Timea Izabella, Balogh Kálmán, Banga Izabella, Gönczi Evelin Ildikó, Székely Izabella. Locul II a fost ocupat de catre echipa Strutul: Balog Edit Emese, Bíró Henrietta, Dorloti Árpád, Petrean Robert és Darlaci Ildikó. Locul III - echipa Tigrul alb: Deiac Evelin, Gyenge Szilveszter, Salak Csaba, Pop Márton, Móra Tünde Imola. In continuare au obtinut rezultate bune echipa Medievala: Palatkás Annamária, Oláh-Dee Csongor, Soós Loránd, Albert András, Székely Anca, echipa Curajosiilor: Bálint Mátyás, Dunere Ana Maria, Albert Tímea, Tóth Sándor Attila, Carabian-Dénes Róbert, echipa Luptatorilor: Székely Vanda Antónia, Petrean Norbert, Darlati Dániel, Darlaci Izabella, Csillag Szabolcs. Anul acesta si organizatorii au avut o echipa in jos, respectiv echipa V.I.P.: Pap Noémi, Szigyártó Norbert, Szikszai Eliza, Tatár Melitta és Gönczel Roland.

 

"Proiectul a raspuns unei nevoi de comunicare si schimbului de experienta dintre tinerii maghiari provenind din medii diferite - din localitatile urbane si rurale ale judetului Bistrita-Nasaud, pentru intarirea relatiilor interpersonale dintre ei, determinarii unei relatii favorabile. Tabara de tineret are un scop bine definit: reevaluarea, intarirea si dezvoltarea relatiilor dintre tinerii din Bistrita si localitatile judetului, respectiv un program de autocunoastere, prin care tinerii au sansa de a-si dezvolta abilitatiile/capacitatiile, respectiv dea dobandii capacitati noi, si dezvoltarea increderii in fortele proprii. In diaspora este foarte important ca tinerii maghiari sa aiba cat mai multe oportunitati de a se cunoaste intre ei, de a schimba idei, respectiv ca evenimentul organizat sa fie baza unei relatii de colaborare pentru viitor", a declarat Zoltan-Sipos Timea, presedinte UDTM BN.

 

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul Bethlen Gabor Alap, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, Fundatia Communitas, Asociatia MIERT si UDMR organizatia judeteana Bistrita-Nasaud.

 

Biroul de presa UDTM Bistrita

 

0 comentarii2520 vizualizări03 septembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0