Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Mafia verde-portocalie distruge sistemul de sanatate. Solicit referendum national pentru reimpartirea teritoriala si statutul minoritatilor, legi care desfiinteaza ordinea constitutionala a Romaniei.
 • Cum colecteaza Boc la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNASS):
  • prin retinerea a 25% din salariile personalului sanitar din unitatile publice, sume cu care premierul Boc a platit efectele incompetentei managerilor numiti de coalitia PDL-UDMR-UNPR;
  • a crescut cu 6% numarul contractelor de munca incheiate in ultima perioada, ceea ce presupune o crestere cu 6% a sumelor colectate la Fondul National Unic al Asigurarilor de Sanatate;
  • peste 1 milion de pensionari, cu pensii de peste 1000 de RON, platesc contributii la FNUASS;
  • prin contracte propuse unitatilor sanitare cu paturi cu 10% mai mici comparativ cu cele din 2010;
  • prin desfiintarea a 71 de unitati sanitare publice.
 • A crescut astfel, cu 20% numarul contributorilor la bugetul Casei Nationale de Sanatate. Aceste masuri se traduc, teoretic, intr-o crestere cu 12-15% a FNUASS.
 • Cu acesti bani suplimentari cei vremelnic si politic numiti in fruntea CNAS, ar trebui sa cumpere servicii de sanatate de la furnizori: medici de familie, ambulatorii de specialitate,  unitati sanitare cu paturi, laboratoare etc....
 • Logic ar fi ca romanii, cei care alimenteaza direct fondurile CNAS, sa beneficieze de o crestere similara a numarului de servicii medicale.
 • Dar banii tot nu ajung! Ministrul Cseke anunta scaderea cu 3% a bugetului alocat medicilor de familie. Aceasta scadere determina:
  • o reducere nepermisa cu pana la 30% a veniturilor medicilor de familie, potrivit declaratiilor reprezentantilor Asociatiei Medicilor de familie;
  • reducerea cu 30% a numarului de consultatii (potrivit Contractului cadru), respectiv a numarului de pacienti care pot accesa sistemul sanitar prin intermediul medicilor de familie;
  • o scadere importanta a pacientilor care pot beneficia de medicamente compensate si gratuite si implicit a sumelor necesare decontarii acestor medicamente.
 • Daca facem un calcul simplu reiese ca exista un deficit de 20-25% intre sumele colectare si cele alocate cumpararii de servicii medicale, medicamente etc...

 

    Aderarea la spatiul Schengen a fost iar amanata

 

 • Olanda cere o perioada de proba pentru Romania si anunta ca se va pronunta in 2012 in privinta cererii de aderare la spatiul Schengen.
 • Motivul respingerii cererii de aderare este legat de sistemul nostru judiciar care nu reuseste sa se ridice la standardele cerute de UE.
  • "Este imperativ ca reformele judiciare din Romania si Bulgaria sa fie EFECTIVE si IREVERSIBILE", a declarat ministrul olandez pentru Imigratie, Gerd Leers.
  • "Daca raportul confirma evolutii pozitive (...), statele membre vor avea o atitudine mai favorabila in privinta inceperii procesului care va duce la eliminarea granitelor interne" - Gerd Leers (ministrul olandez pentru Imigratie).
 • Decizia a fost amanata pentru  septembrie 2011.
 • Procesul de evaluare Schengen consta in verificarea ca toate conditiile necesare acquisului Schengen sa fie indeplinite.
 • Acest lucru presupune ca statul candidat trebuie sa demonstreze capacitatea sa de a indeplini cerintele Schengen intr-o maniera UNIFORMA, CORECTA, CONSISTENTA SI EFICIENTA.
 • Etapele aderarii la spatiul Schengen:

1. Transmiterea, de catre Romania a unei Declaratii de pregatire - Declaration of readiness privind pregatirea pentru demararea procesului de evaluare Schengen;

 • (la data de 28 iunie 2007, Romania a transmis Declaratia de Pregatire prin care a propus a doua jumatate a anului 2008 ca data privvind inceperea procesului de evaluare pe 3 domenii: Cooperare politieneasca, Vize si Protectia Datelor)

2. Transmiterea, de catre Secretariatul General, a unui chestionar extins care va contine intrebari detaliate despre toate aspectele relevante pentru implementarea si aplicarea prevederilor Schengen Categoriei II;

3. Completarea de catre Romania a chestionarului si transmiterea acestuia

catre Consiliul UE;

4. Demararea vizitelor de evaluare, transmiterea de intrebari suplimentare,

chestionare, etc.

5. Redactarea unui raport care va analiza stadiul de pregatire a fiecarui stat

membru pentru aplicarea prevederilor Categoriei II.

 • Acest raport include recomandari pentru corectarea sau imbunatatirea aspectelor mai putin satisfacatoare.

6. Decizia Consiliului UE cu privire la eliminarea controalelor la frontierele interne.

 

 Biroul de presa P.C.

 

 

 

 

Actualul Guvern, alcatuit din transfugi, servili si extremisti maghiari, nu are legitimitatea necesara pentru a decide reimpartirea administrativa a Romaniei sau adoptarea statutului minoritatilor. Asemenea acte extrem de grave pentru viitorul Romaniei au nevoie de legitimitatea unui referendum, pentru ca vor influenta destinul acestei tari mai mult decat reducerea numarului de parlamentari sau desfiintarea sectoarelor din Bucuresti pentru care puterea a considerat ca e nevoie de referendum. De fapt, reimpartirea teritoriala si statutul minoritatilor reprezinta acte de desfiintare a statului roman national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

                Reimpartirea administrativa a Romaniei si statutul minoritatilor vin la pachet sa propulseze extremismul maghiar si sa ofere un temei legal autonomiei teritoriale dorite de UDMR si de celelalte grupari anti-romanesti. Astfel, in timp ce proiectul reimpartirii teritoriale vrea sa reuneasca judetele Mures, Harghita si Covasna pentru a crea o enclava etnica maghiara, statutul minoritatilor prevede interzicerea modificarii circumscriptiilor electorale sau unitatilor administrative in defavoarea minoritatilor sau in sensul modificarii componentei etnice a unei zone. Odata reunite cele trei judete, nimeni nu va mai avea dreptul sa intervina acolo in favoarea romanilor pentru ca va deranja identitatea etnica maghiara protejata de lege!

Intrebarea este daca, potrivit legii dorite de UDMR, identitatea etnica maghiara este una extremista si sovina, asa cum rezulta din legea propusa de aceasta formatiune anti-romaneasca, sau mai putem spera la o convietuire normala intre etnii! In felul in care a propus statutul minoritatilor, UDMR arata clar ca doreste enclavizarea etnicilor maghiari, infiintarea de institutii autonome care sa-i izoleze pe acestia de romani, strangerea legaturilor cu Ungaria pe motiv de "legaturi traditionale" si de cooperare transfrontaliera cu aceasta tara, folosirea simbolurilor maghiare si organizarea de sarbatori nationale maghiare fara limite. Problema este ca sarbatorile nationale ale maghiarilor sunt de ura si de contestare a Romaniei, a Marii Uniri si de celebrare a criminalilor de razboi care au macelarit populatia majoritara romaneasca de-a lungul istoriei.

O asemenea lege anti-nationala fara seaman in Europa precum statutul minoritatilor este un atac direct la ordinea constitutionala a Romaniei si nu are voie sa treaca prin asumarea raspunderii in Parlament, ci numai prin referendum, ca una care pericliteaza existenta statului roman.

Ca dovada, institutiile propuse, Consiliul National al Autonomiei Culturale, Consiliul Minoritatilor Nationale si Autoritatea pentru Relatii Interetnice reprezinta forme de autoguvernare a maghiarilor prin care UDMR doreste sa preia controlul asupra invatamantului si a tuturor formelor de manifestare din zonele pe care le controleaza, cu scopul extinderii lor si al obtinerii autonomiei propriu-zise. In acest sens, maghiarii vor avea drept sa aiba procese in limba lor, sa li se emita acte in limba maghiara, sa isi traiasca viata absolut independent de statul roman sau de limba oficiala, plus sa fie protejati de nenumarate institutii cu bani de la buget care sa se ocupe doar cu atatarea extremismului maghiar.

In plus, UDMR vrea sa-si rezolve statutul de ONG si asociatie cu drepturi de partid politic prin aceasta lege, prevazand dreptul organizatiilor cetatenesti din randul minoritatilor de a candida in alegeri, "fiind asimilate partidelor politice". 

Bogdan Diaconu, vicepresedinte PC.

09.06.2011

Biroul de presa

0 comentarii2779 vizualizări09 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0