Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Ce cadou si-a facut Cretu pe final de mandat?

Dupa aproape trei mandate de primar in fruntea Bistritei, timp in care singurul obiectiv a lui Cretu a fost ingroparea banilor bistritenilor si a urmasilor acestora intr-un deal numit Cocos pe o aberatie numita "partie de schi", orasul pare mai degraba o faveladezlanata in care, fiecare se descurca cum poate. Smecherii in functii si cei de pe langa ei se descurca de minune iar fraierii contribuabili se descurca doar daca vreau smecherii.

Ca sa iasa din primarie cu fruntea sus si sa demonstreze ca a fost un adevarat gospodar in cei aproape 12 ani, Cretu si-a asfaltat in perioada 2012-2015 strada pe care locuieste, strada Mosilor. Tot in aceeasi perioada a asfaltat si strada arhitectului sef, strada Gheorghe Enescu, ca deh, nu poti sa lucrezi in primarie si sa mergi la birou cu noroiul pe pantofi.

Ma gandeam la ce algoritm de prioritizare a investitiilor au folosit de le-au iesit prioritare aceste doua strazi, tinand cont ca strada Tabara de exemplu, avea documentatie tehnico-economica aprobata din 2008 si nu este asfaltata nici in ziua de azi. Am dedus ca nu au folosit nicidecum metoda de analiza multicriteriala (AMC) pe care am propus-o in 2012 ci metoda pile-cunostinte-relatii (PCR), mostenita de Cretu din comunism si brevetata de el in primaria Bistrita.

Se pare insa ca edilul Cretu nu s-a multumit doar cu asfaltarea strazii pe care locuieste si "si-a tras" de cateva luni si un sistem de iluminat public cu led, ca nu cumva sa se impiedice cand ajunge seara tarziu acasa dupa o zi "grea" la birou, asta in timp ce zone intregi ale orasului sunt in bezna totala.

Datorita stresului mare generat de functia pe care o ocupa, primarul a facut in regim de urgenta investitia respectiva, uitand sa supunaaprobarii Consiliului Local documentatia tehnico-economica (Studiul de Fezabilitate), obligatorie pentru derularea oricarei investitii,documentatie pe care au adus-o pe masa consiliului doar in sedinta 31 octombrie 2019, investitia fiind deja facuta de cateva luni bune. Post factum asadar!

Nu mai vorbesc de calitatea foarte slaba a documentatiei respective care a costat peste 30000 lei, realizata culmea, chiar de firma care a facut intre timp si lucrarea. Ei centreaza, ei dau cu capul!Mai grav este ca, fara sa inteleaga ce trebuie sa scrie in unele capitole din studiul de fezabilitate (analfabetism functional), elaboratorul documentatiei introduce intentionat informatii false in scopul justificarii nevoii investitiei.

Pe langa faptul ca este ILEGAL ce ati facut domn’ primar, este si IMORAL tovarase Cretu.Este rusinos de-a dreptul ca va folositi de functie sa va rezolvati propriile interese. Abuziv as putea spune!

Si dumneavoastra, domnule viceprimar Niculae, ati comis aceeasi ilegalitate, pentru ca Directia de Servicii Publice care realizeaza "reparatiileinvestitionale,marca OTC"este sub coordonarea dumneavoastra, sau nu stiati? Sau stiati dar ati inchis ochii pentru simplu fapt ca primarul este seful dumneavoastra de la care "invatati administratie".

Nerespectarea legilor in primaria Bistritaeste o chestiune de notorietate. Si in anul 2017, Curtea de Conturi a constatat abateri grave de la legalitate, pe spete similare: proiecte si lucrari de instalatii electrice la obiectivul Partia de schi Unirea si extindere retea de iluminat public str.Petru Maior. Problema este ca nu s-a mers mai departe, desi se poate observa cu usurinta ca este vorba de o practica bine pusa la punct care serveste clar unor interese personale sau de grup, altele decat cele publice!

Un lucru este clar: ca sa ai asfalt si iluminat pe strada, trebuie sa fi sau primar, sau smecher.

PS: Ii invit pe bistritenii care nu au iluminat public pe strazile lor sa participe la sedinta Consiliului Local din 28 noiembrie 2019, ora 14:00, pentru a afla in direct de la primar, cand se va aprinde becul si pe strada lor. Pe a primarului am verificat personal si becul e aprins, unul chiar la poarta!

 

Ioan Peteleu 

 

0 comentarii2821 vizualizări28 noiembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0