Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
OUG pentru alegerea primarilor in doua tururi.

Deputatul PMP Ionut Simionca il indeamna pe Ludovic Orban sa le faca romanilor un cadou inainte de sarbatori: OUG pentru alegerea primarilor in doua tururi. Deputatul PMP de Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, i-a cerut astazi premierului Ludovic Orban sa modifice cat mai repede legea alegerilor locale astfel incat sa se revina la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. "Ma numar printre parlamentarii care au votat investirea Guvernului pe care il conduceti - cu speranta ca veti pune in practica, de urgenta, masuri extrem de asteptate de romani. Printre acestea se numara si corectarea deficitului democratic din legea alegerilor locale, in sensul revenirii la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. De altfel, peste un milion de romani au semnat pentru sustinerea initiativei legislative a PMP pentru alegerea primarilor in doua tururi. Aveti oportunitatea, domnule Prim-ministru, sa le faceti un cadou romanilor inainte de sarbatori, adoptand, in aceasta saptamana, o Ordonanta de Urgenta care sa le permita acestora sa isi aleaga primari reprezentativi", a declarat Simionca in Parlament .

Parlamentarul bistritean a subliniat ca romanii asteapta masuri reparatorii concrete, care sa le dea perspectiva revenirii la democratie si a unui viitor mai bun, aratand prin cateva exemple ca Partidul Miscarea Populara a sprijinit intotdeauna PNL pentru trecerea initiativelor corecte, in favoarea cetatenilor: "Vreau sa va reamintesc ca PMP a fost un partener de incredere pentru PNL. Am votat impreuna caderea Guvernului Dancila si investirea Guvernului Orban, am reusit impreuna sa marim alocatiile pentru copii, am trecut, de curand, prin votul nostru comun in comisiile din Parlament, eliminarea supraaccizei la carburant si eliminarea supraimpozitarii pentru contractele part-time".

In incheierea declaratiei sale politice, Simionca i-a cerut prim-ministrului sa le dea romanilor si partenerilor politici ceea ce a promis inaintea investirii: "E randul dumneavoastra sa dati dovada de loialitate in relatia cu PMP si cu romanii care au asteptari mari de la actualul Guvern. Aveti posibilitatea si responsabilitatea sa legiferati alegerea primarilor in doua tururi si sa participati la discutii in vederea constituirii unor aliante anti-PSD in comunele, orasele si judetele Romaniei. Doar astfel puteti livra ce ati promis: revenirea la democratie si inlaturarea PSD din toate structurile de conducere, de la toate nivelurile, din statul roman!"

 

0 comentarii2905 vizualizări04 decembrie 2019
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0