Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 16 Iulie 2024 - 14587
UNICEF Romania ii multumeste deputatului PMP de Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca.

Deputatul PMP de Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, a depus in Parlamentul Romaniei o un proiect de lege care vine in ajutorul copiilor afectati de saracie, de lipsa accesului la servicii medicale, sociale si la educatie. "Am preluat o initiativa a UNICEF Romania intr-un proiect de lege prin care toti copiii din Romania si familiile lor, dar mai ales cei mai vulnerabili, vor avea acces la un Pachet Minimal de Servicii - protectie, sanatate si educatie - in comunitatile in care traiesc. Un copil sanatos, fericit si educat are mai multe sanse de a deveni un adult sanatos, care munceste si care plateste impozite, contribuind la un viitor mai bun pentru toata lumea", a declarat parlamentarul bistritean.

Proiectul legislativ este rezultatul programului pilot ‘Pachetul Minim de Servicii Sociale’, implementat de UNICEF in judetul Bacau in ultimii 6 ani si care si-a dovedit eficienta, avand un impact extrem de pozitiv pentru zeci de mii de copii si familiile lor pe plan local. Prin actul normativ se reglementeaza aplicarea la scara nationala a Pachetului Minim cu scopul prevenirii si abordarii timpurii a unor probleme precum violenta, saracia, sarcinile timpurii, bolile ce pot fi prevenite, abandonul scolar etc. Pachetul poate fi accesat de orice familie, insa vizeazain mod special copiii vulnerabili.

"Preventia problemelor este solutia, fiind mai eficienta si mai ieftina decat tratarea acestora. Pentru bunastarea copiilor din toate comunitatile, este obligatorie existenta unui sistem de depistare timpurie, prin servicii de preventie si servicii sociale individualizate, capabile sa raspunda vulnerabilitatilor", a mai spus Ionut Simionca, deputat PMP de Bistrita-Nasaud.

In Romania, desi au fost realizate progrese in ceea ce priveste respectarea drepturilor copilului, raman o serie de provocari: 400.000 de copii sunt in afara sistemului de educatie, 10.000 de copii sunt separati de parinti si intra anual in grija statului, scaderea acoperirii vaccinale a dus la decesul a 64 de persoane din cauze rujeolei.

"Este o propunere inovatoare de a aduce impreuna toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a creste sanatosi alaturi de familiile lor si pentru a se dezvolta feriti de orice forma de violenta. Punem accentul pe serviciile de prevenire care sunt mult mai ieftine si benefice pentru copil si familie, dar si pentru intreaga societate. Concret, in fiecare comunitate, un asistent social, un asistent medical si un consilier scolar vor lucra impreuna pentru a identifica si sprijini copiii si familiile lor. Le multumim initiatorilor legii, in special dlui. Marcel Ciolacu, Presedintele Camerei Deputatilor, precum si tuturor parlamentarilor din toate partidele politice pentru ca sustin aceasta initiativa. Adriana Saftoiu, Podasca Gabriela-Maria, Cristian Ghica, IonutSimionca, Oana Bizgan, Dr. Vass Levente, Varujan Pambuccian", se arata pe pagina de Facebook a UNICEF Romania.

 

0 comentarii2947 vizualizări06 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0