Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
90,2% din totalul pensiilor militare revizuite au crescut.

Organizatia judeteana a UNPR Bistrita-Naspud si prim-vicepresedintele Grigore Iuga sunt imputerniciti sa faca urmatoarele declaratii de presa cu privire la procesul de revizuire a pensiilor militare.

Ministerul Apararii Nationale a definitivat, la 1 iunie, procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au iesit la pensie din armata, proces care se deruleaza in baza prevederilor Legii nr. 119/2010 si a Ordonantei de Urgenta nr. 1/2011.

" Dupa cum spunea si presedintele nostru, d-l ministru Gabriel Oprea, la data de 1 iunie 2011, erau in evidenta 77.078 de pensionari si beneficiari de indemnizatii ai MApN. Din cei 77.078 de pensionari, un numar de 193 au fost exceptati de la revizuirea pensiilor - magistrati militari si de persoanele beneficiare de pensii de invaliditate si de urmas, acordate in conditiile art. 21 si 24 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Toata lumea trebuie sa stie cateva lucruri: nicio pensie militara mai mica de 3.000 de lei, in conditiile unei cariere complete, nu a fost diminuata. Mai mult, in urma revizuirii, absolut toate aceste pensii au inregistrat  cresteri", precizeaza prim-vicepresedintele UNPR BN, Grigore Iuga.

In aceste conditii, mai trebuie subliniat faptul ca pentru 96% dintre pensionarii cu o cariera incompleta, care primeau o pensie de pana la 3.000 de lei, pensiile au crescut, de asemenea. In plus, si pentru 85% dintre pensionarii  cu o cariera militara completa si cu o pensie de peste 3.000 de lei, pensiile au crescut. Desigur, exista si cazuri in care pensiile isi pastreaza cuantumul dupa revizuire. Prin urmare, 90,2% din totalul pensiilor revizuite au crescut, fie ca vorbim despre cei cu o cariera militara completa, fie ca vorbim de cei cu o cariera militara incompleta.

"Desigur, era de dorit ca toate pensiile sa creasca in urma revizuirii. Totusi, pensiile inregistreaza scaderi in urma revizuirii pentru mai putin de 10% dintre pensionari. Trebuie spus ca toti cei care au iesit anticipat la pensie, in conditiile Ordonantei de Urgenta nr. 7/1998, cu completarile si modificarile ulterioare, au beneficiat, pe buna dreptate, la momentul pensionarii de plati compensatorii, precum si de alte ajutoare prevazute de legislatia privind salarizarea personalului militar. Ei au primit pensia anticipata aferenta si au avut posibilitatea de a practica in continuare alte profesii, iesind din armata mai devreme". Rezultatul revizuirii pensiilor a demonstrat inca o data cine este cu adevarat aproape de militari si cine ii foloseste in interes politic.

"Ii rog pe pensionarii militari sa se uite pe decizia de revizuire si sa hotarasca singuri cine a avut dreptate: domnul ministru Gabriel Oprea, care s-a batut pentru apararea drepturilor lor sau aceia care i-au dezinformat si care au urmarit cu totul alte interese decat cele ale marii majoritati a pensionarilor militari", arata prim-vicepresedintele Grigore Iuga.

UNPR a fost, este si va fi preocupata de problemele pensionarilor militari din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, militari, politisti si jandarmi, oameni care si-au slujit Tara cu onoare si demnitate si pe care avem datoria sa ii respectam pentru riscurile si privatiunile pe care si le-au asumat.

 

 

                        Biroul de presa al UNPR BN

0 comentarii2478 vizualizări10 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0