Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Specialistii, AUR pentru Romania. STOP destituirilor si numirilor politice ca in vremea PSD!

Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R.) sustine numirea pe criterii de meritocratie in institutiile de stat si dezaproba numirile politice, prin care ajung in functii de varf persoane fara experienta administrativa si manageriala, aservite intereselor de partid, nu interesului public.

Actualul guvern pretinde ca orice echipa guvernamentala e obligata sa isi numeasca propria echipa in cadrul institutiilor de stat, pentru atingerea obiectivelor si indeplinirea politicilor proprii. Insa interesul ultim, al cetatenilor, este pierdut din vedere atunci cand profesionistii sunt indepartati, iar numirile inlocuitorilor se fac pe criterii de loialitate politica sau in marja unor razbunari si executii politice.

Cele mai recente cazuri vizeaza inlocuirea directorului Spitalului Judetean Timisoara, Marius Craina, si a cercetatorului Costel Vanatoru, de la conducerea Bancii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice si Medicinale Buzau.

Aparatul administrativ al statului roman este si asa vaduvit de specialisti. Deficitul de experti nu trebuie dublat de practici insalubre ca in vremea PSD de catre actualul guvern.

In acest context, Alianta pentru Unirea Romanilor cere Guvernului Orban sa inceteze destituirile expertilor romani si numirile bazate pe clientelism si nepotism.

A.U.R. considera ca in administratia de stat, pozitiile trebuie sa fie ocupate in baza pregatirii, experientei si relevantei profesionale, mai exact, respectand principiile meritocratiei.

 

              18 decembrie 2019

 

0 comentarii2793 vizualizări19 decembrie 2019
rss 2.0
rss 2.0