Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
C.V.Tudor in judetul Mures

Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European, presedinte al Partidului Romania Mare, s-a aflat, simbata si duminica, in Comuna Chiheru de Jos, Jud. Mures, la festivitatile prilejuite de Zilele localitatii. Tribunul a fost salutat cu deosebita caldura de primarul PRM al comunei, Emanoil Hurdugaci, care i-a facut invitatia de a se afla aici cu ocazia acestui moment festiv. In fata Primariei, se aflau numerosi locuitori ai comunei, care i-au multumit domnului Corneliu Vadim Tudor pentru vizita, intimpinindu-l, dupa datina romaneasca, cu piine si sare. Comuna Chiheru de Jos se afla in Muntii Gurghiului, intre Reghin si Sovata, peste deal de localitatile Hodac si Ibanesti, in cea de-a doua locuind eroul Mihaila Cofariu, cel care avea sa cada victima furiei iredentistilor unguri in timpul evenimentelor de la Tg. Mures, din martie 1990. Duminica dimineata, domnul Corneliu Vadim Tudor a luat parte la Sfinta Liturghie oficiata in biserica satului, ctitorita in anul 1837.

Au urmat Parastasul dupa Eroi si inaugurarea Monumentului inchinat memoriei celor 170 de oameni din Chiheru de Jos, cazuti la datorie in cel de-al II-lea razboi mondial. Domnii Corneliu Vadim Tudor si Gh. Funar au depus o coroana de flori cu Tricolor la Cimitirul Eroilor Patriei din aceasta localitate.
Presedintele PRM a semnat apoi in Cartea de Aur a Primariei, unde a sustinut si o Conferinta de Presa.
Festivitatile au continuat, duminica dupa-amiaza, pe un cimp deschis aflat intre cele doua comune chiherene. Domnul Corneliu Vadim Tudor a primit, in aplauzele celor 4.000 de oameni prezenti la aceasta emitionanta manifestare, titlul de Cetatean de Onoare al Comunei Chiheru de Jos. Cu acest prilej, Tribunul a rostit un discurs fulminant, in care s-a referit la situatia dezastruoasa in care au adus Romania toate guvernarile de dupa decembrie 1989, si indeosebi Regimul criminal Basescu-Boc. Presedintele PRM i-a chemat pe romani sa lupte pentru drepturile lor, sa-i dea jos pe cei din actuala Putere, care n-au facut altceva decit sa-i tradeze pe aceia care pretind ca ii reprezinta, inrobindu-i, prin imprumuturile si datoriile externe inimaginabile pe care le-au facut, pentru mai multe generatii. Prezenta UDMR in toate guvernarile din ultimii 20 de ani nu a facut decit sa duca la pericolul sfirtecarii teritoriului national, astfel incit, astazi, romanii trebuie sa lupte nu numai impotriva saraciei, ci si pentru pastarea Ardealului intre fruntariile tarii.
Au mai primit titlul de Cetatean de Onoare al Comunei Chiheru de Jos comisarii-sefi Ioan Viorel Inta si Vasile Oltean, comandanti ai Politiei municipiilor Bristrita si, respectiv, Reghin, care s-au nascut pe aceste meleaguri, precum si deputatul PSD Vasile Gliga.
Frumosul spectacol care a urmat a fost prezentat de Octavian Ursulescu, si el om al acestor locuri.
Presedintele PRM a promis ca va trimite la Bruxelles si Waterloo, intr-o excursie finantata de Parlamentul European, un numar de 20 de elevi de la scolile generale din Chicheru de Jos si Petelea, unde sint primari PRM, insotiti de 4 profesori, 2 preoti si cei 2 primari. De asemenea, domnul Corneliu Vadim Tudor a donat bibliotecilor de la scolile din Chicheru de Jos si Petelea mai multe lucrari ale sale cu autograf, precum si CD-uri cu Muzici Nationale.
La Zilele localitatii Chiheru de Jos au fost prezenti membri ai conducerii centrale si locale a PRM, domnii Gh. Funar, Adrian Popescu, Cristian Stanescu, Dan Zamfirescu, Ioan Aurel Rus, presedintele Filialei Bistrita-Nasaud, Constantin Amza, presedintele Filialei judetene  Mures, reprezentata, de asemenea, de domnii Adrian Moisoiu, fost deputat, Maria Diaconescu, Viorel Moldovan, Remus Pop, Adrian Craciun, Ioan Vlad, presedintele Filialei Harghita si Gh. Apostol, presedintele Filialei Borsa-Maramures.


BIROUL DE PRESA AL PARTIDULUI ROMANIA MARE

0 comentarii2527 vizualizări21 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0