Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Cer Guvernului sa ia masuri ferme pentru limitarea raspandirii coronavirusului.

Intr-o declaratie politica sustinuta astazi in Parlament, candidatul PMP la functia de primar al Municipiului Bistrita, Ionut Simionca, a cerut Guvernului sa ia toate masurile care se impun pentru protectia bistritenilor plecati la munca in Italia, expusi epidemiei de coronavirus. "Imi exprim toata solidaritatea fata de bistritenii plecati de acasa la munca in Italia, prinsi, fara voia lor, in capcana epidemiei de coronavirus care a dus la pierderea de vieti omenesti si la punerea sub carantina a mai multor orase. Nimic nu ma bucura mai mult, in aceste zile, decat sa aud la stiri ca nu exista victime sau suspecti printre romani - nici in Nordul Italiei si nici acasa, in tara. Pericolul insa nu a trecut, motiv pentru care cer autoritatilor romane sa actioneze cu fermitate pentru limitarea raspandirii coronavirusului si pentru protectia romanilor, oriunde s-ar afla ei", a afirmat parlamentarul bistritean.

In opinia acestuia, romanii din Italia au tot dreptul sa vina acasa, unde riscul de de expunere la coronavirus este mai mic. "Va asigur ca niciunul dintre romanii plecati la munca in strainatate pentru a aduce bunastare familiilor lor din tara nu ar vrea sa isi imbolnaveasca mama, sotia sau copiii din Romania. Tocmai de aceea, statul roman trebuie sa intre in dialog cu acestia si sa le ofere informatii si sa impuna reguli la intrarea in tara, astfel incat extinderea epidemiei sa nu fie posibila. Nu in ultimul rand, sunt necesare si unele masuri active de sprijin, cum ar fi distribuirea de masti de protectie, pe care oamenii nu si le mai pot procura din farmacii sau din alte magazine specializate", a spus Ionut Simionca la tribuna Parlamentului.

La finalul declaratiei sale politice, deputatul PMP a facut un apel la calm si la solidaritate fata de bistritenii din Italia: "In fata acestei situatii grave, este un bun moment in care ar trebui sa ne unim cu totii eforturile pentru linistirea populatiei! Pericolul este real, dar teama nu rezolva problema, ci o inrautateste! Dragi bistriteni din Italia, sunt sigur ca, impreuna, vom trece si peste acest necaz".

 

 

0 comentarii2457 vizualizări26 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0