Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Green Deal inseamna pentru Romania inchiderea minelor si concedierea a 15.000 de mineri.

Adoptarea Pactului Ecologic European Green Deal comporta costuri uriase pentru Romania, atat in plan social, cat si in plan economic, una dintre masuri fiind inchiderea minelor, respectiv concedierea a 15.000 de mineri, iar alta - plata suplimentara, de 40 de miliarde de euro, din partea Romaniei. Despre aceste aspecte a vorbit joi, intr-o conferinta de presa, copresedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor (A.U.R.) Claudiu Tarziu.

"Green Deal este un pact european care urmareste sa reduca emisiile de carbon pana la nivelul la care ele pot fi absorbite natural in totalitate, trecerea de la producerea de energie prin mijloace clasice, considerate foarte poluante, cum ar fi termocentralele, la producerea de energie verde. Exista costuri asumate si concretizate, dar si sociale, despre care se vorbeste foarte putin - Romania ar trebui sa inchida minele din Valea Jiului, din Oltenia, si sa concedieze 15.000 de mineri. Ce se va intampla cu acesti oameni in urmatoriii ani, daca planul va fi dus la indeplinire? Nu ne spune nimeni? De unde vor fi scosi banii? Nu ne spune nimeni. Guvernul nu are timp sa se preocupe, pentru ca e unul de provizorat, e interesat numai sa declanseze alegeri anticipate, nu sa rezolve problemele concrete si dureroase ale tarii", a declarat copresedintele A.U.R.

In acest context, Alianta pentru Unirea Romanilor solicita presedintelui Klaus Iohannis, premierului si parlamentarilor sa intocmeasca un plan de actiune si sa poarte negocieri cu Comisia Europeana, astfel incat Romania sa evite intrarea intr-o criza sociala si economica pentru "un moft" pe marginea caruia nici macar nu au fost initiate dezbateri publice.

Inregistrarea video de la conferinta de presa poate fi accesata aici: https://www.privesc.eu/Arhiva/90169/Conferinta-de-presa-organizata-de-Alianta-pentru-Unirea-Romanilor                                                                                          

 

         .

 

 

Apelul A.U.R. catre autoritati, legat de coronavirus: Spuneti adevarul in privinta cazurilor de infectare!

Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R.) a lansat joi un apel catre autoritati, mass-media si romanii din tara, dar si din diaspora, pe marginea subiectului infectarii cu noul coronavirus (Covid-19).

"Gripa care astazi cutreiera lumea reprezinta o provocare pentru intreaga omenire, dar in cele din urma o sa treaca. Facem un apel catre factorii politici,sa dea dovada de calm si de responsabilitate, dar si catre societate - sa nu ne isi dea frau liber imaginatiei si sa raspandeasca propaganda, de multe ori, de inspiratie de la Kremlin. Ii indemnam pe romanii aflati peste hotare, in calitatea noastra de partid care reprezinta diaspora, sa asculte sfaturile si indicatiile autoritatilor din statele in care traiesc, fie Spania, fie Italia sau Marea Britanie, si sa transmita mai departe numai informatii verificate", a declarat joi copresedintele A.U.R. George Simion, in cadrul unei conferinte de presa.

"Lansam un apel si catre presa, a carei calitate lasa de dorit - avem prea multe stiri senzationale, prea multe clickbait-uri, prea multa panica provocata de televiziunile noastre. Sa intelegem ca e un subiect delicat, sa nu inducem panica in societate. O sa treaca si aceasta criza, e o criza serioasa, pe care trebuie sa o tratam serios. Totodata, noi stim care sunt realitatile, avem prieteni, cunoscuti care lucreaza la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", stim ca exista mai multe cazuri confirmate de infectie cu coronavirus. E bine ca autortitatile sa nu se erijeze intr-un modelator al opiniei publice. E bine ca autoritatile sa nu lase loc de indoieli. Fiti sinceri cu populatia si spuneti adevarul, e cea mai buna strategie de comunicare! Altfel, veti da nastere unor teorii ale conspiratiei! Avem nevoie de un guvern plin, responsabil pentru faptele sale. Daca nu puteti genera astfel de lucru, vom gasi in alta parte politicieni si parlamentari. Tocmai de aceea am constituit Alianta pentru Unirea Romanilor", a concluzionat George Simion.

Inregistrarea video de la conferinta de presa poate fi accesata aici:

https://www.privesc.eu/Arhiva/90169/Conferinta-de-presa-organizata-de-Alianta-pentru-Unirea-Romanilor

                                                                               

 

 

0 comentarii2485 vizualizări28 februarie 2020
rss 2.0
rss 2.0