Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Comunicat de Presa - PROTEST

    Valul de revendicari  ale politicienilor romani de etnie maghiara depasesc si limita bunului simt. In fata acestui fenomen sa cuvine sa luam atitudine. E deja prea mult! Reimpartirea teritoriala a guvernului Boc V pe linga ca nemultumeste o tara intreaga, mai pune si gaz pe foc. Impertinenta maghiara atinge cote alarmante. De la crimele nepedepsite din decembrie ’89, la atacarea sentintei judecatoresti de condamnare la moarte a criminalului ungur Wass Alber si incercarea disperata de reabilitare a acestuia, iata ca pasii marunti, tind acum sa duca la scindare teritoriala si renegarea istoriei. Si astea toate , doar pentru niste amarite de voturi, in Parlamentul Romaniei. Deschiderea unui asa-zis birou la Bruxelles a reprezentantilor unui "Tinut Romanesc", atacarea unui tratat de pace  "Trianonul", comemorarea unor granite ale fostului imperiu austro-ungar, arborarea a sute de steaguri unguresti in fata a doar doua sau trei romanesti, nu inseamna doar incalcarea Constitutiei ci poate fi interpretata usor ca instigare la revolta si ura .De ce ? Simplu. Pentru ca nu se respecta Legea in Romania! Pentru ca sarpele sovinismului revansard unguresc sta la Palatul Cotroceni si la Palatul Victoria la masa, cu cei ce le permit sa faca asa ceva. Si cind nu le sint satisfacute dorintele ataca. Iata ca la Cluj Napoca, istoria Romaniei e din nou terfelita de urmasii criminalilor unguri. In cadrul grupului statuar Matei Corvin, istoria si-a cerut reasezarea ei fireasca.- Pe soclul statuii a fost inscriptionat un citat al anului 1932 , din marele istoric Nicolae Iorga: «Biruitor in razboaie, invins numai la Baia de propriul sau neam cand incerca sa invinga Moldova nebiruita»". In 2010, la restaurarea grupului statuar s-a pastrat doar inscriptia amplasata de sculptorul Fadrusz Janos pe lucrarea cu care a castigat concursul din 1894, si anume: "Mathias Rex".

Inscriptia cu textul lui Nicolae Iorga a fost montata initial in perioada interbelica, dar a fost indepartata de comunisti si repusa pe soclu de administratia marelui barbat politic ec.dr. Gheorghe Funar,primar al Clujului intre anii 1992-2008. In timpul lucrarilor de restaurare incepute in 2010 si realizate din fonduri alocate de guvernele roman si maghiar placuta a fost din nou demontata. La inaugurarea statuii din acest an, pe soclu nu a mai aparut placuta cu textul lui Nicolae Iorga. In acest an eroarea a fost reparata. Cu de la sine putere Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a ceruse Primariei Cluj-Napoca si primarului Sorin Apostu sa "indeparteze neintarziat" inscriptia cu textul lui Nicolae Iorga.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca sustineau ca placuta cu textul lui Nicolae Iorga de pe grupul statuar Matei Corvin nu va fi indepartata, in pofida solicitarii ministrului Culturii, intrucat amplasarea ei facea parte din proiectul de restaurare a monumentului avizat de reprezentantii ministerului.

    Acum se fac presiuni enorme , care, cica vor duce pina la iesirea de la guvernare(Doamne ajuta-le!), daca acest text nu va fi luat jos. Dar de ce oare nu sunt scosi de pe esichierul politic si declarati inafara Legii, acesti nemernici , ce nu sint inregistrati nici macar ca partid politic si lasati doar cu un singur reprezentant in Parlamentul Romaniei, egali, cu celelalte minoritati conlocuitoare din Romania? Doar cu o astfel de decizie, Romania ar demonstra ca e un stat de drept in care Constitutia si Legile Tarii sunt respectate si democratia este la ea acasa. Altfel, demonstram ca suntem un stat cu o anarhie constitutionala, in care legea pumnului ,a banului si a privilegiilor e la mare cinste. Nu de alta, dar traim pe teritoriul sfant al Romaniei, tara lui Eminescu si asa cum zicea si el"suntem romani si punctum!"

 Bistrita 15.06.2011      Biroul de presa al PRM-Bistrita Nasaud

1 comentariu2590 vizualizări15 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0