Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Guvernul lucreaza in beneficiul evazionistilor ? DA vaccinului, NU obligativitatii.

Intr-o conferinta de presa tinuta la sediul Partidului AUR, joi 5 martie , George Simion a prezentat pe scurt cazul celor 2 miliarde de euro pe care statul roman ii poate pierde din cauza incompetentei. Pe 21 ianuarie CCR a emis o decizie prin care a hotarat ca prelungirea  automata a sechestrului ANAF pana la finalul cercetarii penale este neconstitutionala. Altfel spus, legea trebuie sa mentioneze un termen limita pana la care este instituit sechestrul pe averea unui presupus evazionist.

Conform Constitutiei, Parlamentul si Guvernul trebuiau sa revizuiasca legea in termen de 45 de zile, in sensul impunerii unui termen pana la care masurile asiguratorii (sechestrul) sa ramana in vigoare. Acest termen de 45 de zile expira pe 6 martie.

Incepand de la aceasta data toti cei care dosare de evaziune fiscala vor putea solicita in Justitie ridicarea sechestrului pe activele detinute. Odata ridicat sechestrul, vor putea trece activele pe numele prietenilor sau rudelor sau le vor putea vinde. Pe scurt, evazionistii isi vor putea pune la adapost averile.

Toti cei care au dosare de evaziune fiscala jubileaza in acest moment.

In conditiile in care guvernul PNL reclama greaua mostenire lasata de PSD (deficitul bugetar si lipsa banilor la bugetul de stat), acelasi guvern PNL ofera o mita electorala infractorilor in cuantum total de peste 2 miliarde de euro, conform unor informatii vehiculate in presa. Cu 2 miliarde de euro se putea construi autostrada Ploiesti - Brasov de pe Valea Prahovei.

Intrebarile pe care George Simion le-a lansat in spatiul public sunt: A fost prostie sau rea-credinta? De ce timp de 45 de zile Guvernul si Parlamentul nu au pus legea in acord cu decizia CCR? Guvernul si Parlamentul lucreaza in beneficiul evazionistilor sau al tarii? Sau pur si simplu nu lucreaza si fiecare face ce vrea in aceasta tara?

Un guvern interimar nu poate da OG pentru a modifica legea in conformitate cu decizia CCR. In Parlament nu exista o majoritate in acest moment care sa legifereze in beneficiul Romaniei si al romanilor. "Acest interimat si joaca de-a alegerile anticipate incepe sa ne coste foarte scump", a mai afirmat George Simion.

 

.

 

"Intr-o lume normala, niciun om nu ar trebui sa fie nevoit sa-si paraseasca tara", a declarat George Simion in cadrul unei conferinte de presa tinute joi 5 martie la sediul Partidului AUR, in care a abordat subiectul refugiatilor si al imigrantilor ilegali.

Stirile despre mii de persoane care iau cu asalt granitele UE, mai exact ale Greciei, au reaparut in presa internationala, dar si in presa din Romania.

Cine sunt acesti oameni? Informatii exacte nu sunt prezentate in spatiul public. Probabil, majoritatea sunt refugiati sirieni, datorita razboiului civil prelungit. Tot conform relatarilor de presa o parte sunt insa emigranti economici din zona Orientului Mijlociu sau chiar din tari ca Afganistan sau Pakistan.

"Refugiatii sunt utilizati ca masa de manevra, sunt doar o carte jucata de politicieni", a mai afirmat George Simion. Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, utilizeaza refugiatii pentru scopuri pur politice: mijloc de presiune si santaj in negocierile cu UE si perdea de fum care sa acopere mediatic agresiunea militara a Turciei in Siria.

Razboiul civil din Siria dureaza deja de 9 ani pentru ca puterile globale sau regionale, SUA, Rusia si Turcia nu s-au inteles cu privire la soarta lui Assad, a Siriei post-belice si a sferelor lor de influenta. In acest tablou, UE a dovedit doar ca nu poate deocamdata juca nici un rol la nivel international, ci trebuie doar sa suporte consecintele actiunilor politice ale celorlalti actori internationali.

Milioane de sirieni au fost nevoiti sa sa-si paraseasca locuintele, comunitatile, tara. Nimeni nu face asta de placere, ci de nevoie, iar noi romanii stim foarte bine asta. Acum, refugiatii sunt utilizati din nou ca mijloc de presiune intr-un joc geopolitic mai mare.

Romania a fost prezentata in presa internationala drept tara de tranzit pentru o noua ruta a refugiatilor. In aceste conditii Partidul AUR lanseaza factorilor de decizie din Romania mai multe intrebari:

Guvernul interimar al Romaniei, care se antreneaza din greu sa nu fie votat in Parlament, are pregatit un plan de actiune pentru o eventuala criza a imigrantilor ilegali?

Ii primim sau nu ii primim pe acesti oameni care nu sunt cetateni ai Europei? Ii respingem la Dunare sau ii primim pe Podul Prieteniei de la Giurgiu?

Putem sa-i cazam temporar sau nu? Putem sa-i procesam din punct de vedere administrativ (luare in evidenta, documentare, prelucrare cerere de azil, etc.)?

Intr-o tara normala, autoritatile au un macar un plan de actiune; sau planul nostru sunt doar alegerile anticipate?

Partidul AUR propune autoritatilor romane sa acorde sprijinul necesar Greciei si Bulgariei pentru a putea gestiona criza de la granitele lor si a se evita un nou exod al imigrantilor ilegali in Europa.

"Solutia corecta a problemei este pacificarea Siriei si reintoarcerea acestor oameni in tara lor. Locul acestor oameni este in patria lor. Ei trebuie sa reconstruiasca Siria devastata de razboi, nu sa devina o populatie nomada, la mana traficantilor de carne vie si a retelelor infractionale din Europa", a mai declarat George Simion.


.

 

George Simion, co-presedinte al Partidului AUR a exprimat pozitia acestui partid cu privire la Legea vaccinarii, care a trecut de Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor si care urmeaza sa fie votata in plen.

Vaccinul este o mare inventie a omenirii. Datorita lui a fost eradicata variola, o boala care producea anual numeroase victime. Vaccinul este utilizat pe scara larga fie preventiv, fie terapeutic. Este o mare greseala sa evitam utilizarea acestui instrument, cand viata oamenilor este in pericol.

Romanii insa au tot mai putina incredere in sistemul de Sanatate publica si in buna credinta a celor care s-au perindat la conducerea acestei tari timp de 30 de ani. Cazurile dezinfectantilor neconformi, al infectiilor nosocomiale (contactate in spital), stirile recurente despre spagile care se dau la achizitiile publice din sistemul de Sanatate, divulgarea informatiilor confidentiale din interiorul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate catre companii farmaceutice internationale si al tuturor celorlalte scandaluri publice legate de sistemul de Sanatate au afectat increderea oamenilor in autoritatile publice si in capacitatea statului roman de a actiona corect, eficient si in interesul cetatenilor acestei tari.

Pe fondul neincrederii generalizate din societatea romaneasca, a introduce obligativitatea vaccinarii prin lege si impunerea unor amenzi absurd de mari (10.000 lei) pentru cei care nu se conformeaza este firesc sa fie intampinata cu neincredere si chiar aversiune de largi segmente din societate.

Vaccinurile prezente in Calendarul National de Vaccinare vor fi gratuite, dar e doar un eufemism. Ele vor fi platite de la bugetul de stat. An de an Romania va plati milioane de euro unor producatori de vaccinuri din strainatate pentru ca propriile capacitati de productie pe scara larga a vaccinurilor au fost inchise.

De ce nu se mai fabrica POLIDIN, de exemplu, un vaccin de imunizare care a fost inventat de catre specialisti din Romania, care se producea in Romania, cu ingrediente autohtone si care a avut rezultate foarte bune?

Daca aceasta lege va fi adoptata intr-o formula care va include principiul obligativitatii se va comite un abuz impotriva libertatilor si a drepturilor cetatenilor. Pentru ca Partidul AUR pretuieste libertatea, dezavuam public ideea obligativitatii vaccinarii.

Nu suntem impotriva vaccinului ca atare, ci suntem impotriva obligativitatii si a amenzilor foarte mari. Obligativitatea nu va creste increderea in sistemul de Sanatate si nici in buna intentie a politicienilor.

Societatea romaneasca are nevoie de o larga dezbatere pe subiectul vaccinarii, inclusiv cu privire la sursele din care vor proveni vaccinurile, costurile implicate, masurile necesare pentru educarea populatiei.

In paralel, Partidul AUR propune relansarea productiei autohtone de vaccinuri. Printr-un plan de investitii dedicat Institutului Cantacuzino si altor entitati similare din tara. Vor fi create astfel locuri de munca pentru cercetatori si specialisti romani si ne vom asigura an de an vaccinurile necesare fara sa organizam an de an licitatii pentru vaccinuri din strainatate asupra carora sa planeze suspiciunea de coruptie.

Vaccinul este o mare inventie, dar exista si alte inventii care nu sunt utilizate inca pe scara larga in Romania: autostrazile, racordarea la canalizare si gaze, egalitate in fata legii, exploatarea resurselor in interesul cetatenilor, meritocratie, transparenta administrativa, etc. Poate ca si noi, cetatenii, ar trebui sa-i obligam pe guvernanti sa furnizeze tuturor cetatenilor tarii aceste facilitati si inventii ale omenirii.


0 comentarii2485 vizualizări06 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0