Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Rezumat conferinta de presa PC-BN - Sorin Rosu Mares. UDMR si ceilalti extremisti maghiari ameninta Romania cu instabilitatea.

. Am tot asteptat vreun semn, daca vreti, din partea DNA, ca tot au trecut deja vreo doua saptamani, dar, este asa cum m-am asteptat - nu se vor intampla foarte multe lucruri.

 De subliniat ca implicatiile politice au ajuns prea sus si teama in PDL a devenit prea mare - vor pune, probabil, batista pe tambal, vor face liniste sau, in cel mai rau caz, vor scoate un acar Paun, probabil unul mai mic in grad ca si Liviu Rusu. Va las pe voi sa ghiciti despre cine este vorba.

 Remarc faptul ca am observat lipsa de activitate din Consiliul Judetean, teama lui Liviu Rusu de-a convoca o sedinta, fie ea ordinara sau extraordinara. " Ne alaturam si noi colegilor din PNL si cerem dizolvarea Consiliului Judetean si demisia presedintelui Liviu Rusu.

Va spun eu, daca am dizolva acum Consiliul Judetean, nu cred ca ar observa nimeni. Sigur, glumesc oarecum, dar, dupa ce au aruncat pe geam peste 1 milion de lei pe toata povestea aia cu portalul, observ ca pagina de pe internet a CJ moare incet dar sigur.

 Cerere pentru Executivul CJ: Partidul Conservator va cere sa pezentati intr-o conferinta publica sau in plenul unei sedinte ordinare sau extraordinare modul in care au fost organizate licitatiile pentru reabilitarea DJ 151. O alta intrebare pentru d-l Liviu Rusu: daca primele unitati de stocare a deseurilor menajere de la Dumitra vor fi finalizate la termen.

 

 

 

2. Partidul Conservator si Regionalizarea

 a. Elena Udrea si Traian Igas declarau, public, prin doua adrese oficiale, datate la mijlocul lui mai, ca reorganizarea actualelor judete nu se impune, cel putin pana in 2013, o asemenea masura fiind nu doar inportona, dar avand si riscul pierderii unor importante fonduri europene structurale. Atat Igas, cat si Udrea, precizau, intr-un raspuns adresat la o interpelare a unui deputat PSD, ca guvernul nu intentioneaza schimbarea actualei structuri administrative, incat ar avea costuri greu de stabilit, actualele structura administrativa fiind parte asumata prin capitolul de negociere 21 de aderare la Uniunea Europeana.

Ele sunt datate aprilie-mai 2011. La numai o luna, PDL ne propune schema cu cele 8 megajudete. Acum se impune reorganizarea, nu? Ca doar la mijloc nu mai sunt fondurile structurale ale Europei, ci interesele electorale ale PDL.

 

b. PC a informat opinia publica in urma cu un an si jumatate despre intentia UDMR si a Partidului Civic maghiar de-a oficializa autonomia Tinutului Secuiesc prin infiintarea unei MACROREGIUNI din care ar face parte si judetul nostru.

 

 

c. IMPORTANT: Regionalizarea aduce cu sine si comasarea comunelor, fapt perfect valabil si pentru judetul Bistrita-Nasaud. Din cele 58 de comune ar putea ramane jumatate sau mai mult de jumatate.

Suntem curiosi care este reactia reala a primarilor PDL care vor ramane fara functie, bani si grupuri de interese.

 

 

3. ETNOBOTANICE

 

Senatul a adoptat, marti, legea privind interzicerea plantelor etnobotanice, initiat de Guvern, care instituie conditii dure pentru autorizarea magazinelor ce comercializeaza astfel de produse si permite autoritatilor sa confiste marfa si sa suspende provizoriu activitatea neautorizata a unor comercianti, anunta Mediafax. Proiectul a obtinut 102 voturi "pentru" si o abtinere. Senatul a fost prima Camera sesizata, proiectul de lege urmand sa ajunga acum la Camera Deputatilor.

Potrivit proiectului Guvernului, comercializarea fara autorizatie va fi sanctionata cu inchisoare de la 2 la 8 ani si interzicerea unor drepturi. Durata pedepsei cu inchisoarea va fi insa intre 10 si 20 ani daca in urma consumului de etnobotanice sunt inregistrate decese.

Conform proiectului de lege initiat de Guvern, pana la obtinerea unei noi autorizatii de catre comerciantii de produse etnobotanice, activitatea acestora va fi interzisa. Autorizatia nu va fi eliberata decat daca, in urma analizei de laborator, se constata ca produsul nu face parte din categoria etnobotanicelor.

Autoritatile vor avea insa dreptul sa initieze oricand actiuni de control si sa retraga marfa de pe piata in cazul in care considera ca acesta prezinta riscuri. In actiunile de control vor fi implicati si inspectorii Directiei de Criminalitate Organizata si Terorism.

 

 

 

 

Bogdan Diaconu, vicepresedinte PC: UDMR si ceilalti extremisti maghiari ameninta Romania cu instabilitatea. UDMR, dar si celelalte partide extremiste maghiare, ameninta in mod deschis Romania cu instabilitatea in cazul in care nu li se va permite sa destrame teritoriul national. Aceste amenintari au fost facute fara nicio teama de consecinte de udemeristul Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna, sau de Izsak Balasz, presedintele Consiliului National Secuiesc, dar au fost proliferate si in timpul protestului de la Londra prin care extremistii cereau autonomia unei parti din Transilvania.

Puterea a dat drumul unui monstru prin complicitatea cu UDMR, iar acum nu-l mai poate opri. UDMR si ceilalti extremisti profita de slabirea statului roman, la care au pus si ei umarul de altfel, pentru ca acum sa dea lovitura de gratie acestei tari.

Ii avertizam pe extremistii maghiari sa nu puna la incercare rabdarea romanilor, pentru ca la fiecare o mie de protestatari maghiari, o sa iasa in strada o suta de mii de romani, iar consecintele nu vor putea fi controlate.

Avertizez autoritatile statului roman sa ia imediat masuri de pedepsire a celor care incita la violenta si sa nu astepte cu bratele in san pana la pornirea conflictelor cand va fi prea tarziu sa mai intervina.

Romania nu are nevoie de conflicte etnice starnite de niste nebuni care isi construiesc cariera politica pe distrugerea statului roman si pe provocarea tolerantei oricum prea mari a acestui popor.

 

 

 

 

15.06.2011

Biroul de presa        

0 comentarii2352 vizualizări16 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0