Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Institutiile statului sa renunte la serviciile firmelor de paza private si sa angajeze in locul acestora personalul disponibilizat.

Joi, 16 iunie 2011, la sediul P.E.R. din Calea Victoriei 91-93, a avut loc o conferinta de presa sustinuta de conducerea partidului.

In deschiderea conferintei, Presedintele Danut Pop a anuntat ca Partidul Ecologist Roman a gasit solutia cu privire la disponibilizarile din Ministerul Administratiei si Internelor: institutiile statului sa renunte la serviciile firmelor de paza private si sa angajeze in locul acestora personalul disponibilizat.

In continuare, Presedintele Executiv Razvan Ioan Paunescu a dezvoltat ideea: statul plateste prea multi bani unor societati private care furnizeaza servicii de paza, in timp ce ar fi mult mai simplu sa angajeze oameni calificati pe bani mai putini. In acest sens, facem un apel la Guvern sa preia din forta de munca disponibilizata si sa o angajeze in institutiile statului care beneficiaza de servicii de paza. "Trebuie sa ajutam acesti oameni importanti pentru siguranta noastra sa-si gaseasca sustinere si speram ca sindicatul politistilor sa ne sprijine in acest demers", a declarat Presedintele Executiv PER.

In alta ordine de idei, Razvan Ioan Paunescu a reamintit pericolul pe care il reprezinta constructia depozitului de reziduuri nucleare de la granita romano-bulgara, anuntand ca ONG-urile locale impreuna cu cotidianul Gazeta de Sud protesteaza cu vehementa sub lozinca "Nu ne omorati copiii!". "In eventualitatea unui accident, reprezentand chiar o simpla fisura, va fi pus in pericol tot sudul Romaniei si toate celelalte tari dunarene", a afirmat domnul Paunescu.

In continuarea conferintei, Prim-vicepresedintele Viorel-Marian Pana a reiterat mesajul adresat partidelor politice de a se alatura actiunilor intreprinse de Partidul Ecologist Roman in ecologizarea intregii societatii. "PER nu este un partid al vorbelor, ci al actiunilor concrete", a declarat Prim-vicepresedintele adaugand ca, "in ultimele sase luni, am simtit un interes tot mai crescand fata de activitatea noastra". PER dispune de toate mijloacele necesare ca sa demonstreze ca el este adevarata forta ecologista din Romania. In acest sens, domnul Pana a invitat fortele politice care considera ca au viziuni ecologiste sa se alature PER si nu sa isi creeze proprii entitati ecologiste pe care sa le coloreze in rosu sau portocaliu. "Cei care vor sa vina alaturi de ecologisti sa vina la noi, singura structura capabila sa trateze ecologia asa cum trebuie", a declarat domnul Prim-vicepresedinte "Facem politica dar, in acelasi timp, avem alaturi de noi oameni de valoare care nu se pot manifesta in sfera politica, insa si-au gasit un partener redutabil in organizatia noastra", a incheiat Viorel-Marian Pana.

Un alt subiect aflat pe agenda zilei s-a referit la intentiile Uniunii Europene de a renunta la energia nucleara, prelegerea fiind sustinuta de Adrian Sima, Secretar general pe probleme de tineret.

"Daca 60% din francezi au spus NU energiei nucleare care le asigura 78% din electricitatea necesara, cerand astfel reconstruirea aproape de la zero a sistemului energetic national, noi de ce nu ne-am ridica niste semne de intrebare?", a afirmat Adrian Sima.

 

 

 

 

 

Biroul de presa

 

 

0 comentarii2142 vizualizări16 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0