Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Reorganizarea administrativ teritoriala - o decizie intempestiva specifica lui Traian Basescu. "NATO si UE nu-si mai pot convinge membrii sa cheltuie mai mult pentru aparare"

Reorganizarea administrativ - teritoriala este doar o decizie intempestiva specifica Presedintelui, imbracata in poleiala, si impusa pentru a servi unui interes. Si in niciun caz in favoarea romanilor, ci in beneficiul lui Traian Basescu. Inca o data, avem de-a face cu un subiect lansat de la Cotroceni intr-un anumit scop, si anume cel electoral.

         Dezbaterea reorganizarii administrativ - teritoriale a Romaniei ii convine de minune Presedintelui pentru ca astfel inlatura din atentia publica problemele reale ale romanilor: coruptia din vami, concedierile politistilor, cresterea fiscalitatii sau impozitarea pensiilor. Este surprinzator cum cei din UDMR se lupta cu atata ardoare pentru aceasta regionalizare si ma intreb de ce nu au procedat la fel si cand vorbeam despre taierea salariilor sau problemele din invatamant si sanatate.

         Romania are nevoie de o reorganizare administrativa care sa aduca mai multa descentralizare si mai multa eficienta modului in care functioneaza statul,  iar USL a venit cu un proiect foarte clar in acest sens. Oricat de mult si-ar dori PDL, reorganizarea unei tari democratice nu poate fi realizata fara consultarea cetatenilor, prin referendum. Aceasta este legea, iar respectarea ei nu este facultativa.

Claudiu Manda, Deputat PSD

16 iunie 2011

 

 

 

Vicepresedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET), Ioan Mircea Pa?cu, a avertizat, marti, ?n subcomisia pentru securitate ?i aparare, ca NATO ?i UE ?i-au pierdut capacitatea de a-?i mobiliza membrii sa cheltuie mai mult pentru aparare. "Trebuie sa le reamintim sefilor de stat ?i de guvern sa dea atentia cuvenita problemelor apararii!" a subliniat europarlamentarul ?n cadrul audierii publice : "Impactul crizei financiare asupra bugetelor apararii in UE. Oportunitati pentru punerea si folosirea in comun a resurselor pentru aparare (pooling and sharing)". "Punerea in comun a resurselor limitate pentru aparare, mai ales in conditiile actualei crize, este  solutia corecta, atat pentru statele care au forte similare cat si la nivel regional."

 Pa?cu sustine  solutiile "pooling si sharing" dar a avertizat asupra dificultatilor in aplicarea acestora in statele Uniunii. "Pana acum, cooperarea intre Franta si Marea Britanie, ofera singurul model important in acest sens. Cele doua state pot sa dezvolte si sa foloseasca impreuna forte si capacitati, inclusiv prin trimiterea acestora in operatii - cum ar fi acum in Libia - si pentru ca au o cultura comuna de aparare. Nu putem sa generalizam pornind doar de la acest model de succes. Romania si Belgia de pilda, au armate relativ similare dar  poate fi dificil sa punem in comun resursele, pentru ca suntem despartiti de un continent." "Statele Uniunii sunt preocupate de problemele interne. Trebuie sa le reamintim sefilor de stat si de guvern sa dea atentia cuvenita problemelor apararii. Statisticile arata o scadere a bugetelor apararii. Din pacate, se pare ca situatia se va inrautati in viitor. Atat NATO, cat si UE trebuie sa informeze populatiile statelor membre asupra greutatilor bugetare din aparare. Doar populatia poate presa politic liderii sa aloce resursele necesare. NATO si UE si-au pierdut insa capacitatea de a-si mobiliza membrii sa cheltuie mai mult pentru aparare" - a conchis vicepresedintele AFET.

 

                                                                                                      Biroul de presa al PSD

0 comentarii2128 vizualizări16 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0