Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
PMP ii cere premierului Orban sa mobilizeze Armata pentru asigurarea respectarii masurilor impuse de ordonantele militare.

Printr-o scrisoare adresata prim-ministrului Ludovic Orban, Partidul Miscarea Populara "solicita mobilizarea Armatei Romane pentru a veni in sprijinul efectivelor de Politie si Politie Locala care se ocupa de implementarea masurilor prevazute in cele doua ordonante militare deja emise".

 Avand in vedere cresterea considerabila a numarului de cazuri de bolnavi infectati cu virusul SARS-CoV-2 (576 conform ultimelor raportaril oficiale), luand in considerare masurile instituite prin Ordonantele militare 1 si 2 emise in urma decretarii Starii de Urgenta si tinand cont de multiplele informatii publice referitoare la nerespectarea izolarii la domiciliu sau a carantinei de catre persoane posibil infectate cu coronavirus, PMP considera ca prezenta efectivelor militare ar putea fi decisiva pentru capacitatea statului de a asigura respectarea masurilor restrictive instituite. Mobilizarea Armatei se impune mai ales "in mediul rural, acolo unde este evident ca numarul politistilor este extrem de redus si nu se respecta masurile de izolare si carantina".

 "Armata Romana numara in jur de 60.000 de militari profesionisti, foarte bine antrenati, care pot contribui la ordinea publica si respectarea obligatiilor impuse de ordonantele militare amintite. Este momentul ca factorii de decizie din Romania sa ia masuri transante, pentru se evita situatii precum a Italiei sau a Spaniei. Este clar ca exista un grad redus de cooperare voluntara din partea cetatenilor si ca este nevoie de o intensitate mai mare a potentialului coercitiv.De altfel, sunt foarte multe state membre ale Uniunii Europene in care Armata a fost deja mobilizata in efortul de gestionare a crizei", se mai precizeaza in scrisoarea semnata de presedintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac. In opinia acestuia, "decidentii statului roman sunt obligati sa actioneze hotarat, fara sa stea cu ochii pe sondaje sau pe reactia opiniei publice. Lumea intreaga trece printr-o criza fara precedent si tocmai de aceea se impun masuri exceptionale".

 

0 comentarii2016 vizualizări24 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0