Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
A.U.R. critica masurile anuntate de Klaus Iohannis.

Decizia de a impune restrictii de circulatie obligatorii si, mai ales carantina totala pentru persoanele in varsta de peste 65, asumata public de presedintele Klaus Iohannis este disproportionata, inumana si in dezinteresul Romaniei.

Izolarea la domiciliu a tuturor persoanelor de peste 65 ani, in lipsa unui sistem de aprovizionare cu alimente si medicamente, ii va condamna pe multi la o moarte lenta. Inainte de a muri de coronavirus, multi ar putea muri de foame sau de lipsa ingrijirilor medicale, nestiuti de nimeni.

Economia tarii, deja supusa la mari provocari si aflata pe o panta descendenta, va fi si mai grav afectata. Restrictiile de circulatie impuse vor avea drept consecinta o incetinire accelerata a activitatilor economice. Este Romania pregatita pentru asa ceva? S-a gandit Guvernul Orban la un plan de masuri pentru ca cetatenii si companiile sa supravietuiasca unei perioade de cateva luni in care incasarile, veniturile de orice fel, dar si platile catre buget se vor reduce drastic?

AUR cere public Guvernului Romaniei, in special Ministerului Sanatatii si celui de Finante, sa faca publice masurile de preintampinare a crizei coronovirus luate incepand cu luna ianuarie 2020. Inca de atunci, era evident ca este doar o chestiune de timp pana cand virusul care facea ravagii in China va ajunge si in Europa. Ce masuri a luat Guvernul interimar Orban pentru ca sistemul sanitar romanesc si tara in ansamblu sa fie pregatite pentru ceea ce se intampla in aceste zile?

AUR este alaturi de toti cei care sunt in prima linie a luptei cu virusul, asistentele si medicii care sunt nevoiti sa isi puna viata in pericol pentru ca niste "baieti destepti" au lucrat la anticipate, la achizitii supra-evaluate, la prezervarea privilegiilor si a rentelor extrase din bugetul public.

AUR nu poate fi solidar cu cei care indreapta tara spre o aterizare fortata, doar pentru ca nu stiu sa piloteze avionul pe timp de furtuna.

Romania va trece si peste aceasta incercare, nu datorita incompetentilor care ne conduc, ci datorita rezistentei neamului romanesc in fata vicisitudinilor istoriei.

 

 

.


AUR solicita infiintarea Fondului National pentru Combaterea Epidemiilor din economiile realizate prin eliminarea pensiilor speciale

 Eliminarea completa a pensiilor speciale si reducerea indemnizatiilor parlamentarilor, demnitarilor si inaltilor functionari publici nu este numai un act de dreptate sociala, dar se impune ca act de solidaritate in vremurile grele ale crizei cauzate de pandemia de Coronavirus (COVID-19).

 Sumele de bani astfel economisite nu trebuie insa sa dispara in tenebrele bugetului de stat sau ale bugetului sanatatii, aflandu-se astfel la dispozitia "baietilor destepti" din sistem. Aceste sume considerabile trebuie redirectionate intr-un Fond National Pentru Combaterea Epidemiilor care sa se afle la dispozitia spitalelor pentru cumpararea de echipamente medicale si de protectie, kit-uri de testare, medicamente si materiale sanitare. De asemenea, o suma importanta din acest fond se impune a fi directionata catre finantarea activitatii de cercetare si dezvoltare stiintifica nationala din domeniul medical, inclusiv relansarea Institutului Cantacuzino. Fondul va fi condus de catre un Colegiu al spitalelor si institutelor de cercetare medicala si va fi gestionat in mod transparent si eficient.

 AUR solicita partidelor parlamentare adoptarea de urgenta a legii pentru eliminarea pensiilor speciale si reducerea indemnizatiilor parlamentarilor, demnitarilor si inaltilor functionari publici precum si infiintarea prin ordonanta de urgenta a Fondului National Pentru Combaterea Epidemiilor.

 Avand in vedere ca exista un consens transpartinic legat de eliminarea pensiilor speciale, solicitam Parlamentului transpunerea in lege in regim de urgenta, iar Guvernului OUG pentru infiintarea Fondului National Pentru Combaterea Epidemiilor.

 

 

           

0 comentarii2156 vizualizări25 martie 2020
rss 2.0
rss 2.0