Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 14 Aprilie 2024 - 14587
Am votat amanarea ratelor la banci si facilitati fiscale pentru bistritenii si pentru firmele din B-N afectate de criza Coronavirusului.

Deputatul PMP de Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, a votat astazi, in Parlament, doua legi care vin in ajutorul persoanelor fizice si a companiilor afectate de criza Coronavirusului. "Masurile de protejare economica a populatiei si a firmelor pe care le-am sustinut constant de la declansarea crizei COVID-19 pot fi puse in practica incepand de astazi. Am votat in Parlament doua legi esentiale pentru romani, ambele cu prevederi menite a veni atat in ajutorul persoanelor fizice, cat si al companiilor", a declarat acesta.

Prima este legea pentru amanarea ratelor la banci, care prevede suspendarea, la cerere, a obligatiei de restituire a imprumuturilor si dobanzilor aferente pentru creditele contractate de catre persoanele fizice si companii. Potrivit acestui act normativ, nu se vor percepe dobanzi pe perioada suspendarii, care nu poate depasi 31 decembrie 2020. Creditul se prelungeste cu perioada suspendarii fara costuri suplimentare.

A doua lege votata de Ionut Simionca astazi prevede acordarea unor facilitati fiscale contribuabililor persoane fizice si juridice afectate de criza. Astfel, persoanele fizice in somaj tehnic si care incaseaza venituri sub salariul minim pe economie pot cere amanarea platii facturilor la utilitati pentru trei luni. Ulterior, acestea vor fi achitate esalonat, in 12 rate, fara costuri sau dobanzi suplimentare. La cererea contribuabililor, plata contributiilor de asigurari sociale se poate amana pentru trei luni, incepand cu martie 2020. Ulterior, doar jumatate din aceste sume vor fi platite esalonat, in rate, timp de 12 luni. Conditia este ca angajatorul sa mentina trei sferturi din locurile de munca pe care le avea la 1 martie.

"Din pacate, tocmai PNL - partidul care guverneaza Romania in momente de mare cumpana - nu s-a prezentat astazi la vot, continuandu-si jocurile politicianiste si demonstrand astfel ca nu are nicio legatura cu problemele reale ale cetatenilor si firmelor", remarca deputatul bistritean.

Acesta mai spune ca cele mai importante obiective pe care le are sunt protejarea sanatatii romanilor si a economiei romanesti. "Astazi am intins o plasa de siguranta pentru cei afectati economic de pandemia COVID-19 si am convingerea ca, imediat ce criza sanitara va lua sfarsit, vom fi mai puternici, mai solidari si mai performanti", a concluzionat Ionut Simionca, deputat PMP de Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2709 vizualizări03 aprilie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0