Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Romanii au la dispozitie o noua platforma online cu produse culturale gratuite.

CulturaDeAcasa.ro este un proiect online care vine in ajutorul tuturor celor pasionati si interesati de cultura, in aceasta perioada in care romanii nu mai pot merge la teatru sau concerte si nu-si pot planifica vacante sau alte experiente culturale. La initiativa europarlamentarului Victor Negrescu, PES activists Romania lanseaza aceasta platforma care pune la dispozitia utilizatorilor de internet informatii despre activitati si evenimente culturale la care oricine poate avea acces online. Prin efortul echipei de voluntari PES activists, platforma va fi alimentata continuu cu astfel de resurse identificate in spatiul virtual.

CulturaDeAcasa.rocontine informatii actualizate despre tururi virtuale ale unor orase saumuzee, piese de teatru ce pot fi vizionate online, biblioteci virtuale, spectacole de opera si alte activitati culturale disponibile in mediul online, facilitand accesul la aceste resurse culturale si de petrecere a timpului in contextul restrictiilor de circulatie si a masurilor de distantare sociala. Practic, platforma actioneaza ca un hub cultural, un spatiu ce reuneste informatii despre activitati, solutii, evenimente si proiecte culturale, sprijinind astfel accesul publicului de acasa in conditii de siguranta pentru sanatatea personala si a celorlalti.

Spre exemplu, cei interesati pot efectua plimbari virtuale prin muzee romanesti sau internationale, pot viziona spectacole de teatru sau opera, pot accesa arhive muzicale.

"Este un proiect de suflet, un proiect pe care il sustin cu tarie si ii indemn pe toti cei care vor sa contribuie la dezvoltarea lui sa ne fie aproape si sa contacteze echipa noastra de la PES activists Romania. Este important ca in aceasta perioada dificila sa continuam sa promovam si sa sustinem culturasi sa le oferimoamenilor acces cat mai mult si mai simplu la spectacole, muzee, expozitii si biblioteci online. Multumim tuturor institutiilor culturale care pun la dispozitie aceste resurse foarte pretioase si vrem sa ajutam cat mai multi oameni sa le descopere si sa se bucure de ele in aceste zile grele", afirma europarlamentarul Victor Negrescu, membru in Comisia de Culturaa Parlamentului European si presedinte-coordonator al PES activists Romania.

Acesta considera ca Uniunea Europeana, precum si autoritatile nationale trebuie sa faca un efort in aceasta perioada pentru a sprijini nu doar publicul iubitor de arta, dar si creatorii, artistii si pe toti cei implicati in domeniul cultural, profund afectati de criza coronavirus.

"Refugiul in tot ceea ce inseamna act artistic si cultural ne ajuta sa trecem mai usor peste perioada de distantare sociala si peste acest moment de criza. De aceea am vrut sa ajutam oamenii sa ajunga la aceste resurse care exista disparat in mediul virtual. Dar nu trebuie sa uitam ca artistii, toti cei implicati in industriile creative sunt si ei afectati, iar autoritatile sunt datoare sa le ofere suportul de care au nevoie", adauga Victor Negrescu.

Platforma poate fi accesata aici: www.culturadeacasa.ro

 

0 comentarii2765 vizualizări10 aprilie 2020
rss 2.0
rss 2.0