Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Numarul copiilor abandonati in Romania a crescut de la 40.000 in anul 2004 la 80.000 in prezent.

Organizatia de Femei a Partidului Conservator atrage atentia asupra necesitatii imbunatatirii cadrului legislativ privind regimul juridic al adoptiei, astfel incat legea sa respecte cu adevarat interesesul major al copiilor din Romania. Biroul Politic al OFPC, intrunit sambata si duminica la Moieciu de Sus, judetul Brasov, a decis ca in perioada imediat urmatoare, femeile conservatoare sa organizeze in toate judetele tarii mese rotunde si dezbateri cu toti factorii implicati, in urma carora sa fie identificata cea mai potrivita forma a Legii 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei. OFPC atrage atentia ca numarul copiilor abandonati in Romania a crescut de la 40.000 in anul 2004 la 80.000 in prezent, iar pentru fiecare copil abandonat, statul roman plateste anual suma de 10.000 de euro, fara a-i oferi familia de care copilul are nevoie pe parcursul intregii vieti. "Solicitam maxima seriozitate din partea reprezentantilor statului fata de acest subiect si cerem Guvernului sa ne prezinte situatia evolutiei copiilor a caror adoptie a fost oprita. Consideram ca este cazul ca autoritatile statului sa recunoasca faptul ca Uniunea Europeana nu a cerut niciodata Romaniei sa blocheze adoptiile internationale. Dimpotriva, Uniunea Europeana a recomandat statului roman sa respecte si sa aplice deciziile organismelor internationale cu privire la adoptia internationala cand aceasta se face in interesul superior al copilului", a declarat presedintele OFPC Lia Ardelean.

Biroul Politic al OFPC a mai abordat si problema copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate, accentuand asupra luarii unor masuri mai drastice impotriva celor care isi lasa copiii de izbeliste. "Solicitam ca atunci cand ambii parinti pleaca in strainatate sa fie obligati sa isi ia copiii cu ei, pentru a evita traumele la care acestia sunt supusi in lipsa afectiunii familiale", a afirmat Lia Ardelean. Un alt subiect analizat de femeile conservatoare a fost cel al parintilor care folosesc alocatiile complementare pentru alte scopuri decat cele folositoare copiilor. "OFPC cere sistarea acordarii acestor sume in cazul in care, in urma unor anchete sociale, se stabileste ca parintii folosesc alocatiile complementare in scop personal, pentru bautura sau alte lucruri care nu sunt destinate copiilor, iar banii sa fie folositi pentru ingrijirea acestora in centre de zi. De asemenea, solicitam ca primarii care tolereaza astfel de fapte sa fie aspru sanctionati, inclusiv cu prevederi care sa nu le mai permita sa candideze", a mai precizat presedintele OFPC. 

 

          Biroul de Presa

 

0 comentarii2310 vizualizări19 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0