Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
10 intrebari de la Alianta pentru Unirea Romanilor pentru Guvern.

Constatand informatiile contradictorii lansate in spatiul public de membri ai Guvernului Romaniei cu privire la masurile de restrangere a unor drepturi si libertati dupa data de 15 mai 2020, dar si confuzia generata in randul populatiei chiar de catre autoritatile publice, Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor -AUR lanseaza o serie de intrebariadresate Premierului Romaniei, Ludovic Orban, si ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela:

  1. Dupa data de 15 mai 2020, va fi prelungita starea de urgenta pe teritoriul Romaniei? Daca nu va fi prelungita, va fi instituita starea de alerta in baza OUG nr. 21/2004?
  2. Anularea restrictiilor de circulatie anuntata de Presedintele Romaniei, va permite deplasarea cetatenilor romani in deplina libertate pe intreg teritoriul tarii, inclusiv intre localitati, cu exceptia celor aflate in carantina?
  3. Va fi permisa functionarea serviciilor tip afterschool/crese, cu instituirea masurilor de siguranta oportune, pentru a veni in sprijinul parintilor care vor sa-si reia activitatea profesionala si care nu au alternativa pentru supravegherea/ingrijirea copiilor?
  4. Va fi permisa deschiderea unitatilor de alimentatie publica, care beneficiaza de spatiu tip terasa in aer liber, tinand cont ca o prelungire a interzicerii activitatii pentru aceste unitati reprezinta intrarea in faliment?
  5. Vor fi mentinute restrictii de circulatie pentru persoanele in varsta de peste 65 de ani?
  6. Vor fi mentinute restrictiile cu privire la oficierea de servicii religioase, chiar si in aer liber sau accesul in cimitire?
  7. Vor fi mentinute restrictiile cu privirea la carantinarea/izolarea persoanelor care intra in Romania?
  8. Va fi permisa deplasarea catre zonele turistice si cazarea in hotelurisau la pensiuni?
  9. Avand in vedere anunturile operatorilor de zboruri de pe aeroporturile din Romania cu privire la reluarea vanzarilor de bilete pentru anumite destinatii, vor fi mentinute restrictii cu privire la circulatia aeronavelor?

10.  Luati in considerare testarea pe scara larga pentru a identifica persoanele deja imunizate si care ar putea beneficia de libertate totala de miscare?

AUR considera ca este de maxima importanta ca oficialii statului roman sa raspunda cat mai repede si cuprinzator la intrebarile de mai sus pentru ca fiecare locuitor al Romaniei, dar si firmele, sa-si poata organiza viata in consecinta.


www.partidulaur.ro 

28 aprilie 2020

0 comentarii2772 vizualizări28 aprilie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0