Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Prima editie a programului de pregatire politica initiat de Organizatia Femeilor Liberale, Femeile liberale pot ajuta Romania, s-a desfasurat la Cluj.

Bistrita,  20 iunie 2011.-  La Cluj s-a desfasurat in acest week-end, pe 18 si 19 iunie, prima etapa a programului de pregatire politica "Femeile liberale pot ajuta Romania.", initiat de Organizatia Femeilor Liberale. Seminarul a reunit aproximativ 100 de participante, din filialele din judetele Cluj, Bistrita, Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Alba, Sibiu, Brasov, Mures, Harghita. Din partea judetului Bistrita-Nsssud., au fost prezente la seminar Socolean Maria Angela - vicepresedinte OJFL BN, Avram Daniela - presedinte OFL municipiul Bistrita, Dragan Lucia - membru OJFL BN, Konradi Simon - membru OJFL BN.

Seminarul face parte dintr-o serie de patru seminarii regionale (Transilvania, Banat-Oltenia, Muntenia-Dobrogea si Moldova), destinate pregatirii doamnelor liberale, pentru a transmite mesaje credibile si nedistorsionate catre electorat. In cadrul acestor seminarii, femeile liberale aprofundeaza cunostintele privind optiunea politica liberala, sunt pregatite sa explice electoratului oferta politica pe care o are PNL USL, si au ocazia sa cunoasca in detaliu propunerea de guvernare a PNL-ului pe toate domeniile (invatamant, sanatate si protectie sociala, economic, administratie).

La Cluj, la cuvantul de deschidere, alaturi de Lucia Ana Varga, presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale, deputat, au fost prezenti Steluta Cataniciu, vicepresedinte OFL, presedinte OFL Cluj, Alina Gorghiu, deputat, Cornel Popa, senator, Teodor Atanasiu, deputat, Gigel Stirbu, deputat si Andrei Marga, rector al Universitatii Babes Bolyai din Cluj.

Doamnelor liberale prezente in sala, la lucrari, li s-au transmis mesaje care le ajuta sa cunoasca foarte bine principiile liberalismului si propunerile incluse in oferta politica a PNL USL, precum si o instruire in privinta celui mai potrivit mod de a comunica aceasta oferta si principiile liberale catre alegatorii lor.

Alina Gorghiu a prezentat programul PNL USL pe domeniul justitiei, Teodor Atanasiu a prezentat domeniul apararii, iar in a doua zi a seminarului, Varujan Vosganian a vorbit despre domeniul economic in abordarea liberala.

Tot in cadrul seminarului, membrele OFL au fost instruite in privinta managementului organizational, a comunicarii catre electorat si a comunicarii interne care trebuie sa devina mai eficienta in vederea organizarii urmatoarelor perioade electorale.

"Dupa acest prim seminar regional, din programul de pregatire politica pe care l-am initiat pentru membrele Organizatiei Femeilor Liberale, pot sa spun ca avem colege mai bine pregatite pentru batalia electorala grea care ne asteapta. Aceste seminare de pregatiri politice le ofera atuurile unei mai profunde cunoasteri a modului in care trebuie sa comunice cu electoratul, precum si aprofundarea cunostintelor despre oferta politica lansata de PNL USL ", a declarat Lucia-Ana Varga, deputat PNL si presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale. 

A doua editie a acestui program de pregatire politica se va desfasura la Braila in perioada 25-26 iunie si va reuni Organizatiile Femeilor Liberale din Galati, Braila, Tulcea, Calarasi, Buzau, Ialomita, Constanta, Giurgiu, Prahova, Arges, Dambovita, a treia va avea loc intre 2-3 iulie la Iasi, reunind filialele din  Bacau, Vrancea, Covasna, Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Neamt, Ilfov si organizatiile bucurestene din sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 si 6.  

In perioada 9-10 iulie se va incheia prima parte a evenimentului de pregatire, la Drobeta Turnu Severin, cu judetele Timis, Arad, Hunedoara, Caras Severin, Valcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinti.

Aceste pregatiri se realizeaza in colaborare cu National Democratic Institute, iar la fiecare editie sunt invitati presedinti ai filialelor PNL, deputati si senatori PNL, alesi locali PNL. 

A doua etapa va demara in octombrie si noiembrie, iar ea va reuni candidatele femei din partea PNL USL, care vor fi implicate efectiv in campaniile electorale urmatoare.

 

Despre Organizatia Femeilor Liberale

Organizatia Femeilor Liberale din Romania s-a reconstituit in anul 2003 ca o componenta politica specifica in cadrul Partidului National Liberal din Romania. Preocupat in mod deosebit de primatul individului in fata societatii, de egalitatea in fata legilor, de garantarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, Partidul National Liberal este interesat de locul si rolul pe care femeia trebuie sa-l ocupe in societate romaneasca. Organizatia Femeilor Liberale exprima, atat pe plan intern cat si international, vointa femeilor liberale de a considera egalitatea de sanse ca un principiu fundamental garantat de constitutiile societatilor care pun in centrul politicii de afirmare drepturile omului. Obiectivele Organizatiei Femeilor Liberale sunt schimbarea profunda a societatii, implicare a femeilor in viata comunitatii, in decizii, participarea activa in domeniul social. Presedintele OFL este in prezent Lucia Ana Varga, deputat de Bihor.

 

 

 Presedinte OJFL BN

Otilia Rapan

0 comentarii2940 vizualizări27 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0