Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 10 Mai 2021 - 14587
Solicitare pentru crearea a 1 milion de start-upuri noi la nivel european.

Raportul alternativ al europarlamentarului Victor Negrescu privind noua strategie europeana pentru IMM-uri a fost aprobat cu o larga majoritate de catre Comisia pentru Educatie si Cultura din Parlamentul European.  "IMM-urile reprezinta coloana vertebrala a economiei europene, fiind principalii angajatori din Uniunea Europeana. Din pacate, pandemia a avut un impact negativ major asupra IMM-urilor europene. De aceea este necesar un raspuns clar si consistent pentru a salva aceste companii si sprijini activ antreprenoriatul la nivel european. Raportul meu alternativ solicita Comisiei Europene, ca in perspectiva viitoarei strategii europene pentru IMM-uri, sa vina cu masuri eficiente, personalizate si adaptate diferitelor regiuni si sectoare. Documentul contine o propunere esentiala pentru care ma voi lupta in perioada urmatoare, preluata din dialogul cu mediul de afaceri din Romania, de a finanta crearea a 1 milion de noi start-upuri la nivel european" a explicat europarlamentarul roman, Victor Negrescu.

 Opinia formulata de eurodeputatul social democrat solicita printre altele Comisiei Europene crearea unui program de finantare la nivel european dedicat crearii a 1 milion de start-upuri noi, dezvoltarea unei scheme de sprijin personalizat si a unui birou unic european pentru IMM-uri, sustinerea educatiei antreprenoriale si a tinerilor antreprenori dar si solutii specifice pentru IMM-urile din sectorul cultural si creativ, turism, sport si media.

 

0 comentarii1610 vizualizări02 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0