Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Iulie 2024 - 14587
AUR vrea codrul frate cu romanul, nu cu securea.

AUR cere viitorului Guvern sa intervina de urgenta in cazul taierilor ilegale de paduri, fenomen care a luat amploare in perioada starii de alerta, si sa ia toate masurile pentru identificarea si sanctionarea vinovatilor de agresarea activistului de mediu Daniel Bodnar. AUR atrage atentia ca tot mai multi activisti implicati in depistarea cazurilor de taieri ilegale de paduri si de transport ilegal de lemn, dar si padurari, sunt victime ale complicitatii dintre Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, Ministerul Justitiei, Parchetul General, parlamentari si companiile austriece care exploateaza resursele Romaniei.

"Cea de-a treia armata a tarii sunt padurarii, iar alaturi de ei stau activistii pentru oprirea taierilor abuzive de paduri. Complicitatea dintre institutiile statului si companiile austriece de exploatare a lemnului a dus la distrugerea acestei armate. Avem un mesaj pentru viitorul Guvern: trebuie sa ne protejam padurile, padurarii, activistii care protejeaza padurile, si firmele romanesti din economia forestiera a tarii", a declarat George Simion, copresedinte AUR.

Oprirea exploatarilor la scara industriala de catre companii din alte state membre UE, care au interzis defrisarile pe propriul teritoriu, si protejarea comunitatilor locale si intreprinderilor mici si mijlocii care folosesc lemnul ca sursa principala de combustibil sau materie prima sunt alte solicitari ale formatiunii politice.

In acelasi timp, AUR cere sanctionarea grupurilor mafiote organizate care taie ilegal lemnul, uneori pana la ras, protejarea fondului forestier, cresterea suprafetelor impadurite, monitorizarea reala a taierilor si a transporturilor de masa lemnoasa, precum si interzicerea proceselor tehnologice excesiv de poluante utilizate de marile companii de prelucrare a lemnului care opereaza in Romania.

11 decembrie 2020

.

AUR, solidaritate cu arbitrul Sebastian Coltescu

 AUR a luat act cu indignare de pozitia autoritatilor romane in cazul arbitrului Sebastian Coltescu. Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Tineretului si Sportului s-au raliat la linsajul public indreptat asupra arbitrului, cetatean roman acuzat de rasism pentru ca a folosit in timpul meciului PSG - Istanbul Basaksehir o expresie descriptiva obiectiva, fara conotatie peiorativa. Pozitia celor doua institutii este cu atat mai revoltatoare cu cat Coltescu nu a fost condamnat de nicio instanta sau institutie internationala, ancheta in acest caz fiind in desfasurare.

AUR considera ca datoria institutiilor statului roman este sa ii apere pe cetatenii romani, nu sa ii supuna unor atacuri si unor presiuni dictate de corectitudinea politica a unor grupuri de interese. De asemenea, observam inca o data ca mass-media a preluat rapid directia unica de reflectare a cazului si a ignorat explicatia arbitrului, care a subliniat ca intentia lui nu a fost niciodata rasismul si ca in mediul lor de activitate, uneori oamenii nu isi pot exprima trairile corect si pot fi intelesi gresit.

"Sustinem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranta generata de corectitudinea politica. Azi e Coltescu, maine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situatia care a generat un val de ura fara precedent la adresa unui arbitru roman nu se incadreaza in acest tip de comportament. Suntem solidari cu Sebastian Coltescu, victima a unei campanii agresive de denigrare la nivel national si international", a declarat copresedintele AUR George Simion.

 


0 comentarii3696 vizualizări11 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0