Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Esecul sistemului educational gestionat de un ministru diletant.

Rezultatele dezastruoase, cele mai slabe din istoria Romaniei,  inregistrate anul acesta la examenul de bacalaureat reprezinta proba incontestabila a esecului sistemului educational gestionat de un ministru diletant. Practic, scopul acestui minister a fost sa dovedeasca ce copii rai si inculti naste societatea romaneasca, insa ceea ce s-a intampat este o terapie de soc, dar gresita si nedreapta.

                   Dupa un asemenea dezastru ar trebui cautate cauzele obiective, insa acest lucru nu poate avea loc fara plecarea imediata din fruntea ministerului a lui Daniel Funeriu, un personaj care nu a inteles niciodata scoala romaneasca. Infatuat, ar fi trebuit eliminat  din sistem cand si I s-a soptit fara jena in fata presei un discurs simplu. In loc sa inteleaga ca in sistemul de educatie inainte de toate investesti si apoi astepti rezultate, ministrul Funeriu s-a transformat in jandarm, a pus camere de luat vederi in toate clasele, sporind starea de tensiune a unor copii care treceau primul examen important al vietii lor. Ba mai mult, acelasi ministru spunea inainte de examen ca in scoli va fi ca in vami, o prostie care in orice tara civilizata ar fi atras ejectarea din sistem.

                   Nu credem ca generatia aceasta de elevi este cea mai slaba din istorie, in schimb, cu mana pe inima, spunem ca generatia Basescu-Boc-Igas-Funeriu este cea mai paguboasa pentru Romania, tot din istorie. Dupa pensionari, mame, bugetari, a venit randul elevilor sa testeze pe pielea lor cum e sa fie atacata o intreaga generatie, mai ales in conditiile in care nici macar Funeriu, sau Boc, sau Basescu nu ar fi promovat examenul, asa cum a fost el gandit anul acesta, cu subiecte extrem de grele, cu profesori umiliti si saraciti.

                    Pana la urma, Funeriu a asteptat vreo 2 ani de zile pentru o umila dovada de slugarnicie fata de Traian Basescu, sa dovedeasca eronat ca scoala romaneasca naste tampiti. E doar o continuare a razboiului actualei guvernari cu societatea romaneasca, astazi fiind in fata un ministru care nici macar nu si-a luat bacul la timp. Din pacate, sistemul educational romanesc este intr-o criza profunda, iar plecarea lui Funeriu ar fi doar o palida consolare pentru acest imens scandal.

 

                

           PSD Bistrita-Nasaud

 

 

 

 

1 comentariu2835 vizualizări04 iulie 2011




rss 2.0
rss 2.0