Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
UNPR a contribuit la pastrarea stabilitatii politice. UNPR isi propune imbunatatirea indicatorilor pietei muncii.

UNPR este singura formatiune politica care a asigurat prin prezenta sa pe scena politica stabilitatea Romaniei. In opinia prim-vicepresedintelui UNPR Bistrita-Nasaud, domnul Grigore Iuga, UNPR a contribuit si in aceasta sesiune parlamentara la pastrarea stabilitatii politice. "Acesta a fost unul din obiectivele noastre fundamentale chiar de la infiintare si situatia din Grecia din aceasta perioada arata foarte bine intelepciunea de care am dat dovada. Avem convingerea ca situatia economica din Romania ar fi putut sa semene extrem de mult cu ceea ce se intampla in Grecia daca nu s-ar fi pastrat stabilitatea politica. Ceea ce se intampla in acest moment dovedeste intelepciunea si corectitudinea deciziei noastre", a declarat Grigore Iuga.
Dl. Iuga a tinut sa mentioneze ca UNPR a avut o "contributie substantiala" la adoptarea Codului Muncii si a Legii Dialogului social. "Realitatea ne da dreptate. Amendamentele depuse de noi si acceptate duc la aparitia in intervalul 1 mai 2011 - 1 iullie 2011 de 570.000 de noi contracte individuale de munca, chiar daca unele dintre ele sunt pe durata determinata - aproximativ 200.000".
De asemenea, domnul Grigore Iuga a mai aratat ca faptul ca s-a ajuns la un numar de contracte individuale de munca active de peste 6.400.000 este un lucru ce arata iesirea din recesiune si ca cele doua acte normative modificate au avut rezultate pozitive.

                Biroul de presa al UNPR BN

 

 

 

UNPR va propune si va depune la Camera Deputatilor la inceputul sesiunii parlamentare, pentru imbunatatirea indicatorilor pietei muncii, un proiect de act normativ care sa concretizeze sprijinul statului in ceea ce priveste angajarea in perioada de proba a absolventilor.
            In contextul creat pe piata muncii de noul cod, prim-vicepresedintele UNPR BN, domnul Grigore Iuga a spus urmatoarele: " In Romania anual circa 200-230.000 de noi absolventi intra pe piata muncii. Masurile active care sa-i ajute pe acesti absolventi sunt inca firave. In 2009 ele nu au avut in vedere decat circa 2.000 de absolventi, in 2010, numarul a fost de circa 3.000. Masurile pe care le implementeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca sunt inca firave si extrem de multe sunt zdrentuite, nu duc la o imbunatatire a incadrarii absolventilor pe piata muncii". 

          UNPR va propune in aceasta toamna, dupa o consultare cu reprezentanti ai Mininisterului Muncii un proiect de lege care sa insemne concret ca in intervalul unei perioade de 6 luni de la absolvire angajatorul care incadreaza pe perioada de cel putin sase luni un absolvent va beneficia de o subventie la nivelul salariului minim brut pe economie timp de sase luni, angajatorului revenindu-i numai sarcina platii taxelor catre stat - contributii sociale si impozit pe venit.

                  Biroul de presa al UNPR BN

 

 

 

 

0 comentarii2849 vizualizări05 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0