Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 14 Aprilie 2021 - 14587
Institutia prefectului nu trebuie politizata!

Partidul AUR considera inadmisibila intentia guvernului de a-i transforma pe prefecti in politruci, numiti in functie strict pe criterii politice. In prezent, acestia sunt inalti functionari publici si reprezinta legalitatea in administratia publica din Romania.

Atragem atentia asupra faptului ca depolitizarea functiei publice este asumata la nivel european, prin implementarea Aquis-ului comunitar. Oameni si partide care au clamat si au sustinut acest lucru in trecut, odata ajunsi la guvernare fac exact pe dos si politizeaza la maximum administratia publica din Romania.

De peste zece ani se investesc bani publici in pregatirea inaltilor functionari publici, iar acum se renunta la tot ce s-a facut in aceasta directie. Daca proiectul de OG va fi adoptat, va insemna ca revenim la epurari politice si numiri pe post in functie de culoarea carnetului de partid, nu de competentele detinute.

Partide care in 2019, cand se aflau in opozitie, s-au opus adoptarii Codului Administrativ prin OUG, procedeaza acum exact in aceeasi maniera ca si guvernul Dancila. Daca aceasta solutie a fost gresita atunci, inseamna ca este la fel de gresita si acum. AUR solicita majoritatii guvernamentale sa nu repete erorile pe care le-au criticat de atatea ori in trecut.

 "Am impresia ca partidele aflate la guvernare si-au propus crearea unei noi generatii de baroni locali si fac asta macelarind Codul Administrativ prin ordonanta de urgenta. Ne opunem politizarii administratiei publice din Romania. Avem nevoie de profesionisti, nu de politruci de partid", a declarat George Simion, copresedintele AUR.

 

28 ianuarie 2021

 

.

Perspectiva Conservatorilor si Reformistilor Europeni (ECR) cu privire la Uniunea Europeana

In urma unor articole bazate pe informatii eronate sau prezentate in mod tendentios, prezentam pozitia oficiala a Partidului Conservatorilor si Reformistilor Europeni (European Conservatives and Reformists - ECR) fata de Uniunea Europeana pentru opinia publica din Romania:

ECR este un partid "euro-realist". Pozitia ECR este ca desi Uniunea Europeana are mari deficiente, aceasta structura poate fi totusi reformata. Convingerea membrilor ECR este ca UE trebuie sa se reintoarca la principiile sale cheie si sa fie o organizatie care sa serveasca interesele statelor membre, mai degraba decat invers.

Perspectiva noastra este ca Europa ar trebui sa faca mai putin, dar mai bine. Altfel spus, acele lucruri pe care UE le face bine - piata comuna, promovarea drepturilor omului in exterior, intelegerile de liber schimb cu restul lumii - ar trebui sa constituie centrul de greutate al Uniunii, in timp ce alte competente ar trebui lasate in seama statelor membre.

Concomitent si la fel de puternic, ECR promoveaza principiul subsidiaritatii. Adica, UE nu are nici un drept sa se pronunte cu privire la lucrurile ramase in responsabilitatea statelor, precum: politicile privind familia, politicile de sanatate publica, chestiuni constitutionale interne sau aparare. In privinta securitatii, ECR prefera sa sustina NATO ca principal garant al securitatii statelor membre UE si alianta trans-atlantica ca solutie defensiva.

ECR crede foarte puternic in necesitatea reducerii birocratiei europene. Institutiile europene sunt prea mari si prea costisitoare. Accentul ar trebui sa cada pe beneficiile furnizate in raport cu banii cheltuiti pentru functionarea acestor institutii. In nici un caz, birocratia europeana nu trebuie sa devina o piedica in calea afacerilor. UE nu creeaza locuri de munca, ci mediul de afaceri.

 

 

0 comentarii1302 vizualizări28 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0