Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
AUR cere demisia de urgenta a celor responsabili de tragedia de la Institutul Matei Bals.

Partidul AUR solicita demisia de urgenta a Ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, a coordonatorului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, in calitate de responsabili morali ai tragediei de la Institutul Matei Bals, precum si a managerului interimar Maria Nitescu, ca responsabila directa.

Ne aflam intr-o situatie cumplita si fara precedent, iar incendiul care a cuprins patru saloane de la parterul Institutului Matei Bals si in urma caruia au murit, pana la aceasta ora, cinci pacienti, este inca o dovada a dezastrului total in care se afla sistemul de sanatate si medical din tara noastra si a neglijentei si incompetentei criminale care caracterizeaza managementul de varf al acestuia.

La doua luni de la incendiul izbucnit la sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra Neamt, Romania se confrunta cu o alta nenorocire, de aceasta data in Institutul Matei Bals, care a beneficiat recent de investitii moderne si care a fost condus, timp de 23 de ani, de Adrian Streinu-Cercel. Consideram ca doctorul Streinu-Cercel, astazi senator si presedinte al Comisiei de Sanatate din Senatul Romaniei, controversatul si vesnicul specialist in epidemii si masuri draconice si delirante de restrictie, este responsabil in aceeasi masura, fiind persoana care a controlat, pana luna trecuta, de jure si de facto Institutul Matei Bals. 

Ne exprimam regretul si transmitem condoleante familiilor indurerate! Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au fost rapusi de incendiu!

Situatia in ansamblu, caracterizata prin subfinantarea sistemului sanitar, coruptia endemica, politizarea excesiva a administratiei spitalelor, a ajuns intolerabila si cerem asumarea de indata a responsabilitatii. Vinovatia este fara echivoc a politicienilor a caror principala preocupare este pastrarea functiilor si a beneficiilor, identificand de fiecare data tapi ispasitori sau indicand drept cauze, in mod cinic, defectiuni de natura tehnica.  

Cat ii mai poate rabda acest popor pe acesti "manageri" politruci, cocotati de ani si zeci de ani in posturi inalte, "specialisti" si "atotcunoscatori", pentru care notiunea de "responsabilitate" este golita de sens si chiar inexistenta? 

         

                29 ianuarie 2021

 

0 comentarii2772 vizualizări29 ianuarie 2021




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0