Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Dupa doi ani de criza, guvernantii intorc spatele industriei autohtone. Inca un avertisment - Ne indreptam spre faliment!.

Dupa mai bine de doi ani de criza economica, IMM-urile, mai ales cele din domeniul industriei, sunt impovarate de taxe si impozite, de lipsa de capital, de lipsa de lichiditati, multe din ele neputand continua. Desi Guvernul si parlamentarii Puterii au fost sesizati de nenumarate ori ca industria si IMM-urile trebuie sa aiba politici sectoriale distincte, pentru a fi competitiva si a se dezvolta, guvernantii ignora una din cele mai importante probleme existente pe termen lung a industriei. Consiliul National al IMM-urilor din Romania, a facut un studiu comparativ a semestrului doi din 2010 cu semestrul doi din 2009 pe principalii indicatori care arata starea mediului de afaceri iar rezultatul arata ca starea IMM-urilor a devenit in 2010 nesatisfacatoare. Din pacate, acesta este modul serios in care trateaza actuala Putere industria romaneasca.

          Atunci cand industriasii romani au cerut sa se aplice strict reglementarea de control a calitatii, cantitatii dar si etichetarii tarii de provenienta la toate importurile, probabil Puterea era preocupata cum sa-si imparta banii, fondurile nationale si europene, in timpul care le-a mai ramas. Acum piata este invadata de produse subevaluate, contrafacute, nefiscalizate, care omoara producatorul roman obligat sa plateasac taxe si impozite fara sa primeasca rambursarile de la stat in termen de 30 de zile, asa cum prevede directiva europena pe care Guvernul Romaniei refuza sa o asimilize.

          Maria Grapini, vicepresedinte PC.

          Biroul de presa.

 

 

 

"Noul val al crizei economice mondiale, care se resimte deja in intreaga Europa, va fi diferit de criza din ultimii 3 ani. In 2008, criza a fost, in primul rand, financiara, in 2011 criza este structurala. In 2008 am avut o miscare pe orizontala care s-a propagat relativ uniform in spatiul euro-atlantic. In 2011 criza loveste vertical. Economiile cu structura puternica si flexibila vor rezista, economiile fragile se vor prabusi.

            In ultimii 3 ani, economia emisferei de nord si-a schimbat semnificativ dinamica: in timp ce economiile mari si-au redus vulnerabilitatea fata de fluctuatiile de pe piata internationala, sprijinind puternic producatorii interni, economiile neperformante au supravietuit crizei indatorandu-se masiv si decimandu-si producatorii interni cu suprataxare si reducerea deliberata a consumului. Romania este exact in aceasta situatie.

            In loc sa sustina productia interna, in loc sa incurajeze inteligent consumul, in loc sa construiasca, Guvernul roman a demolat. Veniturile majoritatii populatiei s-au redus la jumatate in ultimii 3 ani, consumul s-a contractat pana la nivelul anului 2005, datoria externa s-a dublat in doi ani, economia subterana este estimata la 40 de miliarde de euro, iar peste 100.000 de IMM-uri au falimentat doar in anul 2010.

            In acest moment, economia nationala este complet descoperita in fata crizei, iar actualul regim, care a ignorat toate avertismentele economistilor, nu stie si nu poate sa o protejeze. Solutii inca avem. Spre exemplu, un TVA redus la 5% pentru alimentele de baza ar ajuta si producatorii si populatia si bugetul de stat. Un alt exemplu: un pachet de masuri dedicat clasei de mijloc, care sa contina credite fara dobanda si facilitati fiscale in primii 3 ani de activitate, ar reporni economia si ar reduce semnificativ somajul. Insa, din pacate, regimul Basescu-Boc nu stie decat sa taie, sa reduca si sa ne impinga iresponsabil spre falimentul de stat".

Senatorul Dan Voiculescu avertizeaza, pe blogul personal, ca Romania este complet descoperita in fata noii crize financiare. Redam integral acest mesaj: 

 Biroul de presa.

0 comentarii2688 vizualizări07 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0