Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Rupeti tacerea la Bechet!

Proiectul bulgar de construire a unui depozit de deseuri radioactive la Kozlodui, la doar 4 km de granita cu Romania, reprezinta un subiect de maxima importanta, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostrii si alte zeci de generatii viitoare.

          Cu toate acestea, reprezentantii Guvernului roman tac de mai bine de o luna, de cand informatia a aparut in presa, incercand sa lase impresia ca e vorba de un episod banal, desi zeci de mii de cetateni romani pot avea de suferit de pe urma lui.

          Aceasta tacere trebuie sa inceteze acum, iar daca vremelnicii nostri conducatori, care lasa impresia ca traiesc doar cu grija ultimelor luni de mandat, nu se sinchisesc sa reactioneze, atunci cetatenii expusi, indiferent de functii, trebuie sa-si exprime cat mai viguros opiniile. 

          Un obiectiv care inseamna risc radioactiv suplimentar pe urmatoarele secole pentru locuitorii Doljului si ai celorlalte judete din Sudul Tarii nu poate fi tratat cu indiferenta criminala de care au dat dovada pana acum mai marii tarii. Doljenii din sudul judetului deja traiesc cu teama pericolul nuclear reprezentat de centrala  atomo-electrica de la Kozlodui si nu mai au nevoie de o amenintare suplimentara.

          Nu putem fi de acord, indiferent de avantajele economice pe care le presupune proiectul pentru partea bulgara, cu o asemenea initiativa, aruncata intempestiv pe capul locuitorilor din Sudul Romaniei.

          Sanatatea copiilor nostri nu poate fi subiect de negociere sau de intelegere intre guvernele Romaniei si Bulgariei in virtutea bunei vecinatati. Nu putem trasa intre cele doua tari o granita radioactiva, care sa ameninte permanent sanatatea cetatenilor romani.

          Toti cei care vor sa isi exprime parerea trebuie sa o faca maine la Bechet. Aceasta tacere vinovata a autoritatilor romane trebuie rupta de vocea celor direct vizati de decizia vecinilor din Bulgaria. Avem posibilitatea sa ne spunem cuvantul si trebuie sa o facem, pentru a nu purta in fata generatiilor viitoare pecetea lasitatii.

           Salut actiunile de constientizare demarate de media si de ONG-urile responsabile cu privire la riscurile pe care le implica realizarea depozitului radioactiv de la Kozlodui si cer tuturor doljenilor sa-si faca auzita vocea la dezbaterea de maine de la Bechet.

  Claudiu Manda

Deputat PSD

07 iulie 2011

0 comentarii2765 vizualizări07 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0