Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Pasaportul de vaccinare european este discriminatoriu.

Pasaportul de vaccinare european este discriminatoriuAlianta pentru Unirea Romanilor a luat act cu ingrijorare de intentia Comisiei Europene de a introduce un pasaport digital de vaccinare anti-COVID-19, prin care se va limita libertatea de miscare a cetatenilor europeni.Daca aceasta masura va fi adoptata se vor crea doua categorii de cetateni: cei care se vor putea bucura de libertatea de miscare si cei care vor fi sanctionati pentru opiniile lor sau pentru faptul ca nu fac parte din categoriile prioritate de populatie care sunt imunizate prin vaccinare.Introducerea unui pasaport digital de vaccinare este echivalenta cu impunerea unui act de identitate european prin care se discrimineaza intre "cetateni model" si "cetateni indezirabili". Aceasta masura discriminatorie va alimenta opiniile care considera ca autoritatile nationale, dar mai ales cele internationale, precum cele de la varful UE, actioneaza pentru un control mai strict al populatiei, pentru sanctionarea celor cu opinii dizidente si restrangerea drepturilor si libertatilor.AUR cere autoritatilor statului roman, comisarului din partea Romaniei, Adina Valean, si altor reprezentanti ai Romaniei in diversele foruri europene, sa se opuna acestei masuri discriminatorii, antidemocratice si periculoase pentru libera circulatie a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construita Uniunea Europeana.Conditionarea deplasarii in spatiul comunitar de prezentarea unui test negativ la iesirea, respectiv intrarea din/in tara este o masura de protectie suficienta in raport cu posibilitatea raspandirii virusului SARS-CoV-2 in urma deplasarilor transfrontaliere.

.

 

Alianta pentru Unirea Romanilor condamna hotarat refuzul guvernarii de a sprijini institutia nationala a Bisericii prin alocarea fondurilor necesare comunitatilor religioase romanesti din Republica Moldova si din diaspora, si pentru reparatia lacaselor de cult din tara. Majoritatea absoluta a contribuabililor la Bugetul de stat sunt credinciosi ai cultelor religioase recunoscute si ar fi fost corect ca, in spiritul dreptatii, cultele sa primeasca un sprijin minim din partea statului.AUR subliniaza ca Biserica Ortodoxa Romana este o institutie greu de neglijat ca vector spiritual si factor integrator al spatiului romanesc. Ea are meritul de a fi singura institutie nationala care a organizat si asista spiritual, cultural si umanitar diaspora romana prin cele 1337 de parohii functionale din 14 eparhii si 4 mitropolii romanesti externe.De asemenea, valoarea geospirituala a Bisericii Ortodoxe Romane este incontestabila. Ea este a doua Patriarhie ca marime dupa cea a Moscovei, cu care se afla intr-un diferend major in Republica Moldova si cea mai numeroasa  Biserica ortodoxa din cuprinsul Uniunii Europene si al spatiului NATO. "Mitropolia Basarabiei este singura noastra institutie interbelica reactivata la rasarit de Prut. Ea reprezinta o resursa pretioasa si de neinlocuit pe linia confruntarii centrului de putere de la Moscova cu Occidentul. Reactivarea ei de catre Patriarhia Romana a fost un act de dreptate istorica, dar si de curaj geopolitic. Oricine refuza sprijinirea Bisericii Ortodoxe Romane si a Mitropoliei Basarabiei comite un gest geopolitic de ostilitate si devine complice al Rusiei lui Putin", a declarat senatorul Claudiu Tarziu, copresedinte AUR.AUR ramane in continuare alaturi de milioanele de credinciosi ai tuturor cultelor din Romania si va exercita presiuni publice in vederea reluarii sprijinului necesar pentru ca Biserica nationala sa-si poata indeplini menirea de mama spirituala a poporului roman din tara si de pretutindeni. 
                          

.

AUR: Elevii romani din Ucraina, condamnati la disparitie de coalitia de guvernare de la BucurestiAUR condamna ferm desfiintarea de catre actuala guvernare a programului de burse pentru elevii romani din Ucraina. Programul multianual de burse identitare acordate acestora incepand cu anul 2018 reprezinta un proiect strategic si contribuia semnificativ la cresterea numarului de etnici romani care doreau sa isi inscrie copiii in unitatile de invatamant cu predare in limba romana in statul vecin.AUR aminteste ca, in situatia-limita in care a ajuns comunitatea romaneasca din Ucraina, amenintata cu disparitia,  statul roman si-a asumat un program de burse identitare ca pe o interventie minimala cu rolul de a mentine elevii romani in clasele cu predarea in limba romana, in contextul in care, in prezent, circa 61% dintre copiii romani din Ucraina sunt educati si instruiti in limbile ucraineana si rusa, statul ucrainean stimuland, prin diverse mijloace, abandonarea educatiei in limba romana in favoarea celei in limba ucraineana. "Coalitia majoritara le-a intors spatele in Parlament, fara drept de apel, nu doar elevilor romani care studiaza in limba romana in scolile din Ucraina, ci si catedrelor de limba romana din Universitatile Cernauti, Ujgorod si Ismail. Vom face presiune publica continua asupra oricarei formule de guvern sa reia imediat programul de burse acordate elevilor romani lasati prada politicilor de etnocid ale statului ucrainean. Totodata, cerem extinderea imediata a acestui tip minimal de interventie in toate comunitatile istorice romanesti", a declarat deputatul George Simion, copresedinte AUR."Avem romani si in afara granitelor actuale ale tarii, dar guvernarea se preface ca aceasta realitate nu exista. Avem o obligatie constitutionala: sa sprijinim romanii din comunitatile istorice. Refuzul de a acorda burse elevilor romani din Ucraina este o palma pe care coalitia antinationala de la Bucuresti o da tuturor celor peste 500.000 de romani din tara vecina. Nu uitam ca Programul de guvernare, aprobat de Parlamentul Romaniei, prevede consolidarea si extinderea politicii de acordare a burselor pentru etnicii romani din afara granitelor. Acesta a fost incalcat flagrant prin decizia ticaloasa luata astazi fara cea mai mica ezitare", a precizat senatorul Claudiu Tarziu, copresedinte AUR.Romanii reprezinta in Ucraina cea mai numeroasa comunitate neslava si sunt supusi unui proces puternic de asimilare fortata, mai cu seama dupa adoptarea noii Legi ucrainene a educatiei, care a facut obiectul criticilor Comisiei de la Venetia si care urmareste desfiintarea invatamantului in limba romana.                              

0 comentarii1253 vizualizări01 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0