Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
AUR se declara impotriva obligativitatii vaccinarii.

Alianta pentru Unirea Romanilor respinge categoric incercarea nedemocratica a coalitiei PNL-USR PLUS de a impune vaccinarea obligatorie mascata deoarece aceasta incalca mai multe legi aflate in vigoare, cat si libertati fundamentale. "Ca partid al libertatii suntem pentru libertatea de a alege. Nu suntem impotriva vaccinarii, ci doar contra obligativitatii. Orice interventie sau tratament medical trebuie sa fie optionale si liber consimtite de pacienti. Romanii trebuie sa fie informati in legatura cu posibilele reactii adverse si trebuie sa existe si o responsabilizare a autoritatilor de stat si a producatorilor si furnizorilor de vaccinuri privind calitatea acestora", a declarat deputatul George Simion, copresedinte AUR.

"In momentul de fata, legea vaccinarii obligatorii incalca art.13 din legea drepturilor pacientului potrivit caruia orice cetatean roman are dreptul sa refuze sau sa opreasca orice interventie medicala, articolul 382 alin (1) din Legea privind reforma in domeniul sanatatii nr.95/2006, articolul 22 din Constitutia Romaniei (Orice persoana are dreptul la integritate fizica), Codul Civil si Conventia de la Oviedo la care tara noastra este parte. Solicitam sa fie eliminate toate prevederile legate de vaccinarea obligatorie care sunt nelegale, neconstitutionale si nedemocratice, amintind de practici totalitare", a sustinut la randul sau senatorul Claudiu Tarziu, copresedinte AUR.

AUR respinge incercarile actualei majoritati de a impune o obligativitate mascata prin aplicarea in mod repetat a unor amenzi de la 5.000 de lei la 10.000 de lei parintilor care refuza vaccinarea sau nu se prezinta la informarea despre aceasta tema. De asemenea, AUR considera foarte periculoasa prevederea potrivit careia Comisiile judetene de vaccinare pot sesiza Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului cu privire la existenta unei suspiciuni de incalcare a dreptului copilului la sanatate de catre parinti sau reprezentantii legali in cazul minorului care implineste 18 luni de la inscrierea intr-o colectivitate si nu a inceput sau a intrerupt schema privind vaccinurile obligatorii. Chiar daca a fost eliminata notiunea de neglijare medicala, aceasta prevedere poate provoca aceleasi consecinte. Sub acuzatia de incalcare a dreptul copilului la sanatate, DGASPC ar putea lua copii din familie si se poate ajunge la abuzuri grave.

In concluzie, AUR va depune mai multe amendamente in Comisia de sanatate si familie pentru eliminarea tuturor prevederilor legate de obligativitate, a tuturor sanctiunilor pentru pacientii sau medicii care refuza vaccinarea si va introduce garantii pentru informarea corecta a pacientilor.

 

4 martie 2021

 

0 comentarii3017 vizualizări04 martie 2021




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0