Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 30 Septembrie 2023 - 14587
Declaratii de presa a presedintele PNL, Crin Antonescu, sustinute inaintea sedintei BPC 22 septembrie 2010

Jurnalist: Ce se intampla astazi? Va asteptati sa intampinati rezistenta la validarea guvernului din umbra, alternativ?

Crin Antonescu: Este un partid deschis.Este un partid in care intotdeauna toate temele, mai cu seama cele de o asemenea importanta, s-au dezbatut cat se poate de democratic. Nu e o tema usoara, e vorba totusi de discutarea si adoptarea unui program, de discutarea si adoptarea unui program, de discutarea, dezbaterea unui principiu si a unei formule in premiera, un cabinet alternativ, un cabinet din umbra.

Vom vedea care vor fi pozitiile colegilor mei. Pozitia mea o cunoasteti si la sfasitul acestor dezbateri, care nu incep acum in Biroul Politic, nici in Consiliul Executiv, ci la ora 12.00, conform planului nostru, in Delegatia Permanenta, veti vedea care este decizia Partidului National Liberal.

Jurnalist: Exista si nemultumiti in partid. Unii spun ca nu au fost consultati cu privire la componenta guvernului

Crin Antonescu: Fara indoiala, vom discuta toate aceste lucruri. Nu e o decizie usor de luat. Stiam foarte bine ca exista aceste riscuri atunci cand am pornit aceasta actiune si din punctul meu de vedere nu e surprinzator. Pasii de reforma adevarata se fac greu in societatea romaneasca, in clasa politica romaneasca, in toate partidele politice romanesti. Eu cred totusi ca daca exista sansa ca undeva aceste miscari de reforma sa reuseasca acel partid e Partidul National Liberal.

Jurnalist: Sindicatele au anuntat un nou val de proteste. Credeti ca vor avea o finalitate?

Crin Antonescu: Depinde de amploarea lor, de coeziunea lor, de raspunsul pe care nu doar sindicalistii il dau la chemarea liderilor lor, ci si cetateni pur si simplu care considera ca actuala guvernare este un dezastru pentru noi toti. In sensul acesta, noi sprijinim, suntem alaturi de initiativa sindicatelor de a protesta in modul cel mai public, si ii indemnam daca pot spune asa pe toti cei nemultumiti de actuala guvernare, pe toti cei care vor sa schimbe situatia din Romania sa fie solidari, sa se manifeste.

Jurnalist: Vin si membrii cabinetului din umbra? Ii prezentati?

Crin Antonescu: Astazi discutia are loc doar la nivelul Delegatiei Permanente si ca atare vor fi prezenti doar acei membri ai cabinetului din umbra care sunt si membrii ai DP. Ceilalti, pana la o decizie, nu au nicio calitate oficiala.

Jurnalist: Despre ideea noului acord cu FMI?

Crin Antonescu: Despre ideea vechiului acord cu FMI-ul stiti ce parere avem, si in afara de a remarca inca o data faptul ca, in afara Constitutiei, presedintele decide in Romania cand si cum se incheie un acord cu FMI-ul, repet, cu totul in afara Constitutiei, nu pot sa spun decat ceea ce au mai spus si altii. Avem un presedinte, avem un prim-ministru, avem ministrii de finante care nu stiu altceva decat atunci cand au terminat banii sa imprumute altii. Nenorocirea este ca dansii imprumuta si noi vom plati.

1 comentariu2597 vizualizări22 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0