Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Partidul Ecologist Roman figureaza cu 3% in sondaje.

Joi, 7 iulie 2011, la sediul Partidului Ecologist Roman din Calea Victoriei 91-93 a avut loc o conferinta de presa sustinuta de conducerea partidului si de presedintele Clubului Ecologist Roman, Academicianul Razvan Theodorescu.

          Prim-vicepresedintele partidului, Viorel Marian Pana a deschis conferinta prezentand un sondaj de opinie efectuat de CCSB in perioada 2-4 iulie, sondaj in care Partidul Ecologist Roman figureaza cu 3%. Cercetarea demonstreaza ca intre 8-10% din electorat tinde catre un partid ecologist. PER a aparut ca o necesitate in politica romaneasca si va urma cu siguranta o traiectorie similara partidelor ecologiste din Europa (Germania, Franta, Italia, tarile nordice). Cu aceasta ocazie Prim-vicepresedintele a transmis PSD-ului ca "ecologismul nu este un obiectiv sau un program in manual, ci este o doctrina politica, o filozofie politica complexa ce vizeaza toate sferele activitatii economico-sociale din tara". "Noi nu facem  constructii politico-civice de conjunctura, forumuri social-democrate, social-liberale sau crestino-democrate-liberale cu intentia nemarturisita de a prelua electoratul dedicat acestor ideologii. PER a infiintat Clubul Ecologist Roman conform filozofiei sale politice, civice, de viata, club din care fac parte personalitati marcante din societatea civila. PER invita la dialog toate fortele politice din tara pentru a gasi solutii la problemele complicate cu care se confrunta Romania. In spiritul ecologist invitam pe toti cei care gandesc, cred, spera, se comporta ecologist sa ni se alature in demersul nostru de a demonstra ca politica se poate face si altfel impreuna cu cei care voteaza si pentru ei",a afirmat Viorel Marian Pana. Prim-vicepresedintele a declarat ca "PER este singurul partid ecologist independent si in aceasta formula va merge la alegerile din 2012".

          In continuare, Presedintele Clubului Ecologist Roman, Academicianul Razvan Theodorescu a felicitat conducerea partidului pentru performanta miscarii ecologiste, mare merit al PER, declarand ca "romanii au ajuns sa aibe incredere in miscarea ecologista". " Ii salutam pe cei care sunt la alte partide si au preocupari ecologiste , dar scepticul din mine are un zambet in coltul gurii, cunoscandu-i pe acei oameni", a adaugat Razvan Theodorescu.

          Vicepresedintele Lucian Matei a prezentat pozitia Partidului Ecologist Roman fata de Bacalaureatul din 2011. Invatamantul din Romania trece printr-o criza grava, atat din cauza dezinteresului copiilor, a modului in care este tratat cadrul didactic, cat si a programelor pe care le are: "Este  deplorabil modul in care Ministerul trateaza cadrele didactice". "Nu e bine sa critici fara sa aduci solutii, solutia PER este aceea de a nu lasa Ministerului Educatiei decat rolul administrativ financiar, iar de programele de invatamant sa se ocupe Academia Romana" a declarat Vicepresedintele Lucian Matei.

          Vicepresedintele Radu Balaban a subliniat una dintre  problemele educatiei din Romania din punctul de vedere al unui parinte: "Acest sistem in care media celor 8 ani conteaza  50% din nota de admitere nu face altceva decat sa duca la un dezastru".

          In incheierea conferintei domnul Dr. Daniel Ionescu a sustinut o prelegere cu privire la sistemul si regimul de pensii din Romania.

 

Biroul de presa

 

 

0 comentarii3206 vizualizări07 iulie 2011




rss 2.0
rss 2.0