Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
USL protesteaza fata de mentinerea doamnei Rodica Culcer la TVR prin cumulul pensiei cu salariul.

USL atrage atentia asupra abuzului care are loc la TVR, in contextul in care Rodica Culcer si-a pastrat calitatea de angajat, desi a atins varsta legala de pensionare. Este o sfidare la adresa zecilor de mii de pensionari care au fost nevoiti sa isi reduca veniturile din cauza masurii de interzicere a cumulului pensie-salariu. Rodica Culcer continua sa ocupe un post de conducere la TVR, desi nici macar nu a sustinut concurs.

In acest moment, Rodica Culcer incaseaza, din bani publici, si pensie si un salariu deloc mic de la TVR.

USL considera ca, in contextul discursului despre austeritate, acesta este un tratament preferential aplicat unui servant al actualei puteri. Acest privilegiu oferit doamnei Rodica Culcer, prin incalcarea legii, vine pe fondul problemelor financiare cu care se confrunta SRTV, nevoita sa-si reduca cheltuielile.

In conditiile in care mii de romani au fost obligati sa aleaga intre pensie si salariu, PDL o transforma pe Rodica Culcer intr-un "super-cetatean", situat deasupra legii.  Aceasta este tinuta in brate de PDL pentru a asigura "echidistanta" informatiilor care preaslavesc actuala putere si "corecta informare" a populatiei in legatura cu taierea salariilor, inghetarea pensiilor, cresterea preturilor si alte realizari ale guvernului Basescu-Boc.

USL solicita Directorului general al SRTV, domnul Alexandru Lazescu, precum si PDL, care patroneaza TVR, sa reintre in legalitate si sa manifeste respect pentru romani. Daca doamna Rodica Culcer nu poate face fata cresterii preturilor si nu isi poate asigura un trai de cent din pensie, atunci poate profesa in mediul privat.

 

Uniunea Social-Liberala  

Bucuresti, 07.08.2011.

 

 

 

 

 

n.r.- multumim pt. sesizare, am corectat.

1 comentariu2821 vizualizări08 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0