Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Senatorul Dan Voiculescu a adresat presedintelui Traian Basescu un raspuns referitor la capacitatea Romaniei de a se imprumuta pe termen lung.

Redam integral textul acestui mesaj: "Domnule Presedinte,

Declaratiile dumneavoastra referitoare la imposibilitatea contractarii unui imprumut pe termen lung va tradeaza lipsa evidenta de educatie economica. Un imprumut nu se obtine doar de la FMI, banci sau institutiile europene. Ati auzit, domnule Presedinte, de politici globale si stiti ce state le practica?

Sa va explic:

Un stat nu este un SRL ! O tara ca Romania va supravietui si guvernarii Boc si regimului Basescu. Iar detinatorii marelui capital sunt, de regula, persoane educate, care inteleg imensul potential economic al unei piete europene de 22 de milioane de oameni.

Largiti-va perspectivele, domnule Basescu! Exista pe lumea aceasta si state care nu au intrat in criza, care au capital disponibil. Trebuie doar sa le identificam si sa le convingem de avantajul unei investitii in Romania.

Un exemplu concret: China. Ce reprezinta pentru bugetul chinez un imprumut de 10 miliarde de euro pe termen de 10 ani? Aproape nimic. In schimb, pentru Romania o asemenea suma inseamna saltul de la criza la progres economic. China este interesata sa investeasca in Europa. Solicitati o documentare referitoare la investitiile chineze in Europa in ultimii 5 ani si veti intelege.

Un alt exemplu: cereti Guvernului sa organizeze un road show in capitalele lumii care dispun de cash flow si unde exista un interes strategic pentru Romania. Rezultatele va vor surprinde.

Asadar, ce-i lipseste Romaniei sa beneficieze de investitii si imprumuturi pe termen lung? Foarte putin: un presedinte inteligent, vizionar, capabil sa cultive relatii internationale benefice pentru tara si sa incheie parteneriate concrete, eficiente.

Din pacate, Romania are un presedinte care se rasteste la proprii cetateni pentru ca indraznesc sa nu moara de foame in liniste.

Domnule Presedinte, sunt solutii!

Romania se poate imprumuta pe termen lung. Presedintele Basescu nu poate. "

Cu sinceritate,

Dan Voiculescu

 

0 comentarii2443 vizualizări22 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0