Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Am depus o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii impotriva lui Funeriu. Proiect legislativ ca persoanele care dau apeluri false la 112 sa fie pedepsite.

Am depus o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii prin care am cerut cercetarea conditiilor si motivelor pentru care unii elevi au participat la examenul de Bacalaureat in sali supravegheate video, in timp ce alti elevi si-au dat examenele in sali fara camere video.

Dupa cum reiese si din rezultatele diferite ale examenelor date in functie de prezenta sau absenta camerelor video, consider ca avem un caz de discriminare intre persoane apartinand aceleiasi categorii si care au fost tratate diferit fara nicio motivatie sau explicatie clara, adusa la cunostinta din timp.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii trebuie sa investigheze aceasta situatie si sa sanctioneze persoanele responsabile din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in frunte cu ministrul Daniel Funeriu, care se fac vinovate de crearea de conditii diferite pentru elevii care au sustinut examenul de bacalaureat in aceasta vara.

Fara sa neg necesitatea supravegherii examenelor prin modalitatea aleasa, trebuie totusi sa avem in vedere ca exercitarea ei dupa criterii ascunse si fara instiintarea prealabila este de natura sa afecteze drepturile elevilor si mai ales dreptul la tratament egal.

 Bogdan Diaconu, vicepresedinte PC, presedinte PC Sector 2

Biroul de presa .      

 

 

 

 

Vicepresedintele PC, Tudor  Ciuhodaru, cere printr-un proiect legislativ, ca persoanele care dau apeluri false la 112 sa fie pedepsite cu munca in folosul comunitatii. Deputatul a initiat un pachet de masuri legislative ce vizeaza imbunatatirea accesului la sistemul de urgenta si cere ca acestea sa fie adoptate in regim de urgenta pentru reducerea numarului de morti evitabile.

           "Numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 este gratuit si poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil in Romania si intreaga Uniune Europeana. Apelurile de urgenta sunt destinate adesea salvarii de vieti intrucat marea majoritate a acestor apeluri sunt transferate catre ambulanta. Vorbim de 64,70% din apelurile date la 112 ajung la salvare, 23,54% la politie, 10,73% la pompieri si 0,91% la jandarmerie. Constatam cu ingrijorare ca din cele 4.7 milioane de apeluri la 112 din primul trimestru din acest an 74,10 % sunt false, in crestere fata de 2010 cand 73,78 % din cele 21,2 milioane de apeluri au fost false.

           Vrem ca fiecare roman sa aiba o sansa atunci cand suna la 112, iar ambulantele sa nu mai fie dirijate inutil. Acest proiect legislativ prevede ca persoanele care trimit serviciile de urgenta spre destinatii inexistente sa fie pedepsite cu munca in folosul comunitatii, eventual sa participe la igienizarea statiilor de ambulanta.

           Acest proiect legislativ face parte dintr-un pachet de masuri menit imbunatatirii asistentei de urgenta alaturi de legea ce prevede achizitionarea de 8 elicopetere SMURD pentru fiecare regiune de dezvoltare precum si de defibrilatoare care sa fie amplasate in spatiile publice.

          Sper ca macar acum, dupa desfiintari si comasari ce se dovedesc in fiecare zi dezastruoase, sanatatea sa nu aiba culoare politica si ca parlamentarii sa voteze pentru resuscitarea sistemului medical romanesc".

           Biroul de presa

 

 

0 comentarii2870 vizualizări11 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0