Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Ghiozdane pline cu rechizite pentru elevii maghiari.

La inceputul anului scolar, organizatia judeteana a UDMR a reusit sa achizitioneze pentru toti copiii din judet care s-au inscris in clasa a I-a ghiozdane cu rechizite. Ideea acestui program s-a nascut pe data de 12 iunie 2010 cand a avut loc la Uriu o intalnire intre repzentanti ai invatamantului maghiar din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj si Alba. Cu aceasta ocazie s-a prezentat programul "Ghiozdanul" de catre reprezentantii Fundatiei Posticum din Oradea. Aceasta fundatie a oferit copiilor maghiari din judetul nostru 30 de ghiozdane si alte rechizite scolare. Asa s-a nascut ideea a promova o campanie in vederea achizitionarii de ghiozdane pentru toti copiii maghiari din judet care s-au inscris in clasa a I-a, in numar de 100. In urma acestei campanii promovate de presedintele organizatiei judetene, Décsei Atilla  cu ajutorul viceprimarilor, ai consilierilor locali UDMR si a altor persoane interesate s-au adunat intr-un final sumele necesare cumpararii celor 70 de ghiozdane. Finantarea pentru ghiozdane si rechizite a venit si din partea Fundatiei Communitas din Cluj Napoca, fundatie infiintata de Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania. Cadourile au ajuns la copiii din urmatoarele localitati: Bistrita, Nuseni, Branistea, Beclean, Bretea, Ciresoaia, Fintinita, Rodna, Fintinele, Reteag, Sarata, Tigau, Teaca, Tonciu, Matei, Bozies, Vita, Malin si Uriu.

Astfel, toti cei 100 de elevi din clasele a I-a cu predare in limba maghiara din judet au primit pana in prima zi de scoala cate un ghiozdan plin cu rechizite scolare.

 

 

 

0 comentarii2800 vizualizări23 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0