Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 17 Septembrie 2021 - 14587
Guvernul sa renunte la scoala online si sa nu puna presiune pe elevi si profesori sa se vaccineze.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita Guvernului sa elimine prevederea care face posibila trecerea la scoala online de la o incidenta cumulata a cazurilor COVID mai mare de 6/1000 si sa nu exercite presiuni asupra elevilor si profesorilor pentru a se vaccina.

 "Dupa experienta nefasta din anul scolar precedent, consideram ca inchiderea scolilor este o masura absolut excesiva in raport cu pericolul pe care se presupune ca il preintampina. Ea se rasfrange negativ asupra procesului de invatamant, conduce la o scadere a abilitatilor cognitive si a nivelului scolar si impiedica realizarea cerintelor de calitate si eficienta pe care Legea Educatiei Nationale le solicita imperativ. Mai mult, prin lipsirea de socializarea si relationarea care constituie elemente insotitoare ale procesului de educatie, are un impact negativ asupra starii de sanatate psihologica a beneficiarilor primari ai procesului educational - elevii", a declarat senatorul Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

 

"Eficienta si calitatea actului educational au scazut dramatic anul trecut. Insusi ministrul Sorin Cimpeanu a recunoscut ca scoala online a fost un dezastru. De asemenea, pe linie sanitara, nu a existat niciun beneficiu in urma inchiderii scolilor, intrucat nu s-a constatat ca scolile ar fi avut o influenta majora in cresterea ratei de incidenta COVID. In mod special, au fost afectati de inchiderea fizica a scolilor copiii cu cerinte educationale speciale si copiii din mediile defavorizate, fiind adancita starea de marginalizare a acestora", a subliniat deputatul George Simion, co-presedinte AUR.

Alianta pentru Unirea Romanilor avertizeaza, totodata, Guvernul Citu sa nu incerce sa constranga elevii si profesorii sa se vaccineze. Vaccinarea este voluntara, iar sanatatea nu poate fi conceptualizata si administrata decat cu conditia respectarii drepturilor fundamentale ale titularilor, in special, dreptul adultilor la autonomie si cel al parintilor de a reprezenta interesele superioare ale copiilor lor.

                          13 septembrie 2021

 

 

AUR este solidar cu Conservatorii Europeni in apararea Poloniei si Ungariei

Alianta pentru Unirea Romanilor, singurul partid parlamentar cu doctrina conservatoare, suveranista din Romania, isi exprima deplina sustinere fata de Partidul Conservatorilor si Reformistilor Europeni si de pozitia acestuia de solidarizare cu Polonia si Ungaria, in ale caror politici interne Comisia Europeana se amesteca in mod inadmisibil.

Cererea recent adresata de Comisia Europeana catre Curtea Europeana de Justitie de a aplica amenzi zilnice Poloniei, precum si blocarea fondurilor de redresare ale Ungariei, reprezinta un santaj al Comisiei impotriva unor natiuni suverane care, la fel ca si Romania, au suferit aproape jumatate de veac din cauza totalitarismului comunist.

Alianta pentru Unirea Romanilor se alatura Partidului European al Conservatorilor si Reformistilor (ECR Party) in a considera acest abuz de putere al unei institutii europene ca fiind revoltator si de natura sa adanceasca deficitul democratic care afecteaza deja grav proiectul european comun.

Masurile cerute de Comisie incalca atat spiritul in care acest proiect a fost initiat de parintii sai fondatori, cat si litera tratatelor constitutive care nu prevad nicaieri vreun drept al unei institutii europene de a impune unui stat membru o anume programa educationala, de a-i interzice sa-si protejeze copiii de propaganda neomarxista ori de a obstructiona independenta justitiei.

Elitele de la Bruxelles nu pot trece peste vointa cetatenilor polonezi si maghiari, exprimata prin vot popular in repetate randuri. Comisia Europeana este chemata sa isi reconsidere pozitia si, asa cum este statuat in principiile fondatoare ale proiectului european, sa respecte si sa apere cultura, valorile, identitatea si vointa democratica a tuturor statelor membre care o alcatuiesc.

                                                                                                                                                                                                                  13 septembrie 2021

 

 

 

0 comentarii413 vizualizări14 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0