Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 17 Ianuarie 2022 - 14587
AUR, garantii din partea ministrului Sanatatii ca nu va sustine vaccinarea obligatorie sau fortata pentru copii.

O delegatie a Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR) condusa de vicepresedintele Marius Lulea s-a intalnit joi cu ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, de la care a primit garantii ferme ca, atata vreme cat va ocupa mandatul de ministru, se va opune vaccinarii obligatorii pentru copii sau impunerii de restrictii care sa duca la acest lucru.

"Am avut astazi o discutie constructiva cu ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, in cadrul careia ne-am exprimat ingrijorarea cu privire la felul in care urmeaza sa demareze campania de vaccinare anti-Covid la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani, iar domnul ministru ne-a garantat ca nu se vor face presiuni de niciun fel, nici in directia vaccinarii obligatorii, nici in cea a impunerii de restrictii, asa ca parintii din Romania pot fi linistiti. Decizia o vor lua doar in acord cu constiinta lor", a declarat Marius Lulea, vicepresedinte AUR.

"Am subliniat necesitatea introducerii medicamentelor antivirale in farmacii si am primit asigurari ca Favipiravir, Paxlovid si Molnupiravir vor fi disponibile, in curand, in farmaciile cu circuit inchis si deschis. Totodata, Ministerul Sanatatii a sustinut ca nu intentioneaza sa impuna restrictii pentru categorii socio-profesionale tintite, astfel cum se discuta in spatiul public. Nu in ultimul rand, am ridicat problema conditiilor din spitale si a nevoii de spitale noi, iar domnul ministru ne-a informat ca urmeaza sa fie initiata o procedura pentru a identifica judetele cele mai vulnerabile din acest punct de vedere", a precizat deputatul Sorin Muncaciu, medic si membru in Comisia pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor.

Alianta pentru Unirea Romanilor aminteste ca face demersuri insistente pentru modificarea reglementarilor legale, astfel incat banii pe care ii primeste din subventia publica sa fie alocati pentru construirea unui spital.

13 ianuarie 2022

 


.

 

 

AUR: fara certificat COVID la intrarea intr-o institutie publica

 Alianta pentru Unirea Romanilor solicita coalitiei PSD-PNL-UDMR sa elimine de urgenta conditia prezentarii certificatului COVID la intrarea intr-o institutie publica.

 A.U.R. atrage atentia asupra faptului ca, in aceasta perioada  , la primariile din intreaga tara se formeaza cozi imense din cetateni care doresc sa-si achite taxele si impozitele catre autoritati. Se inregistreaza situatia absurda si umilitoare ca cetatenii buni platnici, veniti sa-si achite darile catre autoritatea locala, sa nu poata intra in incinta institutiilor pentru a-si indeplini obligatiile legale.

 "In multe localitati, oamenii care merg sa-si achite impozitele sunt intorsi din drum, intrucat nu au certificatul verde, care li se cere pentru a intra in primarie. Sunt trimisi sa-si faca un test rapid. Pentru multi romani, 60-70 de lei, cat costa un test rapid, reprezinta o suma semnificativa, pe care ar prefera sa o dea pe mancare, nu pe testele vandute de clientela politica a guvernantilor. Toti demnitarii si functionarii statului roman sunt platiti din taxele contribuabililor, iar acestia nu merita sa fie umiliti pentru ca sunt corecti si isi fac datoria de cetatean", a declarat deputatul George Simion, co-presedinte AUR.

 "De-a lungul anilor s-au dat ordonante de urgenta pentru tot felul de lucruri care nu erau deloc urgente, dar care satisfaceau interesele de moment ale celor de la putere. Consider ca respectarea demnitatii tuturor platitorilor de taxe din aceasta tara este cu adevarat o urgenta. Solicit premierului Ciuca sa dea dovada de omenie si sa elimine rapid conditia prezentarii certificatului COVID la intrarea in institutiile publice", a subliniat senatorul Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

 Ca in fiecare an, parintii si bunicii nostri sunt primii veniti sa-si achite impozitele si taxele, bucurosi ca, din putinul lor, li se face o reducere de 10%. La Galati, dar si in alte locuri, autoritatile au infiintat un "ghiseu" in aer liber, iar oamenii stau in ger pentru a-si plati darile catre un stat care ii umileste.

 Peste tot se invoca certificatul verde si nimeni nu realizeaza absurdul situatiei. Daca esti evazionist si nu iti achiti impozitele cu anii, scapi. Daca esti cetatean model, bun platnic, ajungi sa fii tinut in ger, in aglomeratie, umilit. Consideram ca acest lucru este inacceptabil.

 

 

.

 

 

TVR este televiziune publica, nu organ de propaganda anti-AUR

 Alianta pentru Unirea Romanilor cere demisia imediata a presedintelui director-general al Societatii Romane de Televiziune, Dan Cristian Turturica, precum si demiterea producatorului general Ramona Saseanu, ambii propusi in functii de PNL, precum si demiterea directorului stirilor TVR, Oana Popescu, pentru responsabilitatea directa ce le revine in prejudicierea grava a prestigiului si imaginii publice a AUR.

 Editia de vineri, 7 ianuarie, ora 21:00, a emisiunii "Tema Zilei" de la TVR1 a fost o ilustrare jalnica a politizarii  televiziunii publice, cu unicul scop de a folosi, la nevoie, aceste instrumente, intretinute din banii tuturor romanilor prin bugetul de stat, la denigrarea adversarilor politici ai puterii. Emisiunea a fost construita ca un atac concertat, brutal si inadmisibil la adresa principalului partid de opozitie (AUR), realizat dupa retetele propagandistice in care TVR a stralucit pe vremea mineriadelor iliesciene si care, la randu-le, mosteneau cliseele, procedurile si apucaturile din epoca Ceausescu.

 AUR denunta asocierile si etichetarile infamante promovate in cadrul acestei emisiuni, precum si formatul ideologic prestabilit. In editia respectiva au fost lansate acuze mincinoase deosebit de grave la adresa AUR, fara ca, prin moderatoarea programului, TVR sa fie preocupata vreo clipa de aflarea adevarului sau de respectarea propriei legi de organizare si functionare, a rigorilor deontologice si a normelor CNA in materia pluralismului, non-partizanatului si a echilibrului de opinii in dezbateri.

 Prin intermediul moderatoarei, TVR a propagat in cadrul emisiunii "Tema zilei" cliseele politice utilizate de concurentii politici referitor la presupusul caracter "extremist" si "populist" al AUR, si nu a solicitat nici macar o singura data probe in sustinerea neadevarurilor, etichetelor si epitetelor denigratoare, realmente extremiste, la adresa AUR lansate de invitatii unilateral selectionati pentru a ofensa, inacceptabil, intregul electorat pe care AUR il reprezinta in Parlament.

 Pe langa demisia si demiterile solicitate, AUR cere interventia CNA fata de acest derapaj politic nepermis de grav al televiziunii publice si aplicarea de sanctiuni conform Legii audiovizualului. AUR se va indrepta prin justitie atat impotriva persoanelor publice care ne aduc acuzatii extrem de grave, fara nicio proba sau temei, precum si impotriva institutiilor publice care gireaza aceste practici prin politrucii care le conduc.

 

 

0 comentarii553 vizualizări13 ianuarie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0