Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Premierul Ungariei Viktor Orban ameninta Romania ca va interveni in problema autonomiei maghiarilor.

Premierul Ungariei Viktor Orban se comporta in Romania ca intr-o colonie a Ungariei prin declaratiile sale de la Tabara de vara de la Baile Tusnad prin care le da directive politicienilor maghiari din Romania ce sa faca pentru a obtine autonomia.

Seful Guvernului de la Budapesta ameninta ca ar putea interveni in problema autonomiei ca si cum Romania ar fi la dispozitia sa, iar daca s-ar decide sa apese pe buton, puterea de la Bucuresti ar indeplini imediat comandamentele sale.

Aceste declaratii facute de premierul tarii vecine la un eveniment public din Romania reprezinta un act nemaivazut de incalcare a suveranitatii tarii noastre, dar a trecut netaxat.

De altfel, taberele de vara organizate de UDMR si de alte organizatii asa zis civice maghiare pe bani dubiosi au devenit adevarate tribune pentru lupta impotriva integritatii teritoriale romanesti. Autoritatile romane stau insa pasive si permit oficialilor din Ungaria, dar si liderilor politici maghiari din Romania, sa isi bata joc de Constitutia Romaniei si sa emita public pretentii la teritoriul national. Faptul ca nu li se da niciun raspuns inseamna pentru extremistii maghiari incurajare si aprobare, motiv pentru care actiunile de acest fel se intetesc in ultima vreme.

Romania nu are voie sa mai tolereze asemenea atacuri directe la suveranitatea si la integritatea sa ca stat si ca natiune. Orice autoritate romana care inchide ochii la atacurile extremistilor maghiari, fie ca se gasesc la butoane in Ungaria sau doar supusi ordinelor Budapestei in Romania, se face vinovata de tradare nationala si de complicitate la planul marsav de a distruge granitele tarii.

 24.07.2011

Biroul de presa.

 


 

 

Daniel Constantin: Prin aceste declaratii Fenechiu decredibilizeaza protocolul USL.

 Fenechiu vorbeste numai prostii. Ar fi bine sa taca daca mai doreste binele USL. Sondajele efectuate la Iasi arata ca oamenii nu mai doresc stilul invechit de a face politica pe care l-a practicat in ultimul timp. Propaganda, pe care i-a facut-o in ultimele doua luni lui Nichita, i-a decredibilizat pe amandoi in ochii electoratului! Ciuhodaru este pe primul loc in toate sondajele atat la primarie, cat si consiliul judetean! Nu numai ca este pe primul loc, ci spulbera orice contra-candidat!

Asta doresc iesenii si avem datoria sa le raspundem asteptarilor! De altfel, asa spune si protocolul USL, pe care domnul Fenechiu ar trebui sa-l reciteasca mai cu atentie! De ceva timp am atras atentia ca anumiti lideri judeteni ar trebui sa se opreasca din declaratii care vizeaza interesul personal, in detrimentul obiectivului USL.

Eu si reprezentantii Partidului Conservator nu am raspuns la astfel de practici invechite, de nedorit intr-o noua constructie politica, care are la baza principii de modernizare a clasei politice. Dar, acolo unde lucrurile acestea nu sunt intelese, trebuie sa intervenim cu argumente. Iar la Iasi argumentele sunt de partea noastra!

Ar mai fi ceva de spus. Desi este mai nou in politica decat domnul Fenechiu, Tudor Ciuhodaru a inteles avantajele si dezavantajele de a fi membru al unui partid politic. Ca atare, nu se pune problema unei candidaturi independente, asa cum sugera Relu Fenechiu. Mai mult decat atat, modul modern si curat de a-si face campanie in aceasta perioada, in contradictie cu ce au practicat ceilalti contra-candidati, l-a legitimat pe Tudor Ciuhodaru in ochii iesenilor ca fiind un politician corect si responsabil.

 

 

 


0 comentarii2737 vizualizări24 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0