Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Protestul PER BN - Salvati Rosia Montana. Somajul politic o face pe Lavinia Sandru sa se bage singura in seama .

     Recenta atitudine a unui ministru UDMR-ist de la cultura pe care nu il doare capul de istoria bimilenara a tarii in care s-a nascut si el si a dat unda verde privind descarcarea arheologica a masivului Carnic de la Rosia Montana, incalcand si dispretuind o sentinta judecatoreasca din 2004 a Curtii de Apel din Alba Iulia care anulase aceasta descarcare inca de atunci ne pune pe ganduri. Gold Corporation tremura din toate madularele si mai asteapta o stampila de la colegul lui Kelemen, adica L. Borbely, mai marele mediului. Desi politica UE si a vecinilor nostri de la Budapesta se opune din rasputeri pentru asemenea practici, acesti 2 ministrii par sa fi batut palma cu aventurierii de aur de aiurea. In timp ce societatea romaneasca se mananca, se toaca si se injura pana la epuizare, iata ca o mana de guvernanti nu iau in seama nici zecile de mii de proteste ale romanilor exprimate pana acum.

            In prezent pretul aurului creste ametitor si face din nou cu ochiul lacomilor lumii, dar acolo sunt si alte metale rare in cantitati nebanuite de nestiutori. Romania si statul daca ar exploata pe cont propriu aceste zacaminte ar fi floare la ureche sa ne platim datoriile externe si ne-am permite si mai multe dupa aceea. Nu e destul ca am vandut petrolul, distributia energiei, productia de otel si ciment? Cu ce vor ramane romanii? Cu stransul ciupercilor si a fructelor de padure si cu furtul de fier vechi?

            In opinia noastra singura salvare a patrimoniului urias din Apuseni este un agroturism serios, muzee antice in aer liber si o buna publicitate. Daca statul nu are acum chef si bani, sa lase aurul acolo pentru viitorii nostri copii, care cu certitudine vor avea mai multa minte decat actualii politicieni care practica jaful national.

            Daca acest proiect va fi implementat nu mai ramane decat sa se faca un monument al rusinii si tradarii istoriei romanilor, iar cei care vor veni dupa noi sa scuipe si sa arunce cu pietre in el inca 2000 de ani de acum incolo.

Presedinte PER Bistrita

 Marius Horea Balan                                                                25.07.2011

 

 

 

 

Din anonimatul politic in care a fost aruncata atat de electorat, cat si de fostii sai colegi politicieni (stiu ei de ce!), Lavinia Sandru isi permite sa dea lectii si sarcini Partidului Ecologist Roman. "Salut fuziunea cu Partidul Verde, astept o pozitie clara in cazul Rosia Montana, doar asa PIN va putea dialoga cu noua miscare, bla, bla, bla" se ifoseste distinsa doamna intr-un comunicat care doar iroseste hartia. Cine i-a cerut parerea si de ce ar fi PER interesat sa faciliteze deschiderea unui dialog cu un partid inexistent si cu un politician ratat, nimeni nu stie.

       Specializata in repetari agresive si agasante pe micile ecrane, Lavinia Sandru crede in continuare ca e destinata sa faca o mare branza in politica. Nu este asa, dovada esecul tuturor proiectelor politice initiate dupa ce PDL s-a debarasat de ea. Oportunista, doamna crede acum ca a descoperit bresa prin care s-ar putea reinfiltra pe scena politica: ecologia, de aici si rebranduirea PIN-ului in mare aparator al mediului. Tinand cont de interesul declarat de Lavinia Sandru, ii precizam ca PER nu este o trambulina pentru politicieni ratati si nici pentru partide incapabile sa se impuna pe cont propiu. Este foarte bine daca Lavinia Sandru este cu adevarat preocupata de refacerea si conservarea mediului, dar ii recomandam sa nu-si mai piarda timpul "consiliind" PER-ul ce si cum sa faca pentru a deveni demn de un dialog purtat cu "marea" formatiune PIN.

 

 

                                                                  Presedinte P.E.R,

                                                                      DANUT  POP.

0 comentarii2695 vizualizări26 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0