Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Parlamentarii PNL vor solicita la inceputul sesiunii parlamentare audierea ministrului Traian Igas.

Partidul National Liberal considera ca este nevoie de o dezbatere de fond asupra situatiei din Ministerul de Interne, iar parlamentarii sai vor solicita la inceputul sesiunii parlamentare audierea ministrului Traian Igas. In cazul in care aceasta audiere nu va aduce elemente de consistenta privind dinamica interna a ministerului, PNL va propune o subcomisie de ancheta la nivelul celor doua Comisii de aparare.

PNL apreciaza ca Ministerul de Interne este o institutie in care incet, dar sigur, se instaleaza demotivarea profesionala, teama pentru ziua de maine, neincrederea in ierarhia de comanda. Aceasta stare de spirit afecteaza activitatea curenta a ministerului, ceea ce se vede cu ochiul liber: sinucideri printre politisti, demisii pentru a munci in strainatate, promovari si numiri in majoritatea lor facute pe principiul supunerii fata de partid si ministru, masuri legislative slab fundamentate si haotic pregatite, lipsa de perspectiva si predictibilitate din punct de vedere financiar si profesional, un dialog social cu sindicatele mimat sau tardiv, tolerarea unor grupuri infractionale care ajung sa puna in pericol siguranta cetatenilor, acte de coruptie. La toate acestea se adauga o lipsa de credibilitate la nivel extern a institutiei, cu un ministru care participa la reuniunile europene pe Justitie si Afaceri Interne doar pentru a verifica pana unde se poate intinde granita penibilului, simpla comparare a traseului profesional, a studiilor lui Igas cu cele ale omologilor sai din UE fiind elocventa.

Haosul care a cuprins MAI este consecinta faptului ca singurul criteriu care l-a propulsat pe Traian Igas in acest post a fost obedienta fata de Traian Basescu.

PNL considera asa-zisele reforme ale lui Igas drept un esec lamentabil, care afecteaza buna functionare a MAI si pune in pericol siguranta cetateanului. In opinia noastra, este nevoie de o dezbatere reala la nivelul opiniei publice privind situatia din Ministerul de Interne pentru ca toate masurile afecteaza nu doar 140.000 de politisti, jandarmi, pompieri, functionari, ci o intreaga tara.

 

27.07.2011                                                        Departamentul de comunicare al PNL

0 comentarii2737 vizualizări27 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0