Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Prioritatea ministrilor PSD este sa aplice cat mai rapid masurile de ajutor de stat.

PSD saluta decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criza care permite statelor membre sa extinda ajutoarele de stat/compensatiile pentru daunele suferite de companii in actualele "circumstante exceptionale pe care le traim".

                     Astfel, isi gasesc o prima concretizare eforturile si apelurile pe care PSD le-a facut in acest sens: solicitarea ministrului Finantelor Adrian Caciu, din 15 martie, la Ecofin, si cea a presedintelui PSD Marcel Ciolacu, in discutia de pe 28 februarie, cu presedintele Consiliului National al Austriei.

                     Potrivit noului cadru permis de Comisia Europeana, statele membre UE pot sa acorde sprijin companiilor afectate de criza actuala, de sanctiunile si contra-sanctiunile aferente, sa se asigure ca acestea dispun de lichiditati suficiente si sa le despagubeasca pentru costurile suplimentare suportate ca urmare a preturilor ridicate la gaz si energie electrica.

                     Se pot introduce imediat scheme de ajutor, de pana la 400.000 de euro, pentru fiecare companie afectata. Entitatile controlate de Rusia, carora li s-au aplicat sanctiuni, vor fi excluse din acest mecanism de sprijin.

                     Prin ministrii sai, PSD va face eforturi sa aplice neintarziat aceste facilitati anuntate de Comisia Europeana. Pentru Romania sunt vitale: mentinerea stabilitatii economice si reducerea inflatiei. Trebuie folosite toate resursele posibile pentru atingerea acestor obiective strategice.

 

Biroul de Presa al PSD

 

.

 

 

Europarlamentarul Victor Negrescu, in plenul legislativului european: "Vecinatatea UE este in flacari. Trebuie sa actionam acum."

 Intr-o interventie in plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a atras atentia asupra riscurilor existente la frontiera Uniunii Europene si asupra masurilor urgente de care este nevoie pentru a consolida blocul comunitar si care i-ar permite Uniunii Europene sa gestioneze situatia tot mai alarmanta din vecinatatea sa.

"Suntem impreuna in aceasta casa denumita Uniunea Europeana. Suntem in siguranta, iar cetatenii nostri simt ca au un viitor, in timp ce Uniunea poate continua sa se dezvolte, desi uneori ezita.

Factorii de decizie au ignorat ce s-ar putea intampla si nu s-au angajat suficient in a investi in modernizarea proiectului comun, au blocat usile si ferestrele casei noastre, sperand ca nimeni nu va intra vreodata. Dar acum, vecinatatea noastra este in flacari si focul ar putea ajunge la casa noastra in curand.

Flacarile sunt in curtea noastra si impreuna cu partenerul nostru strategic, Statele Unite, trebuie sa stingem focul mergand inainte intr-un ritm accelerat, acest lucru insemnand sa ne consolidam apararea in parteneriat cu NATO, sa ne protejam populatia impotriva crizei energetice si alimentare, sa sprijinim financiar Ucraina, tarile UE de la granita cu Ucraina si partenerii precum Republica Moldova, sa flexibilizam finantarea europeana si sa reformam Uniunea.

Fac apel la toti liderii internationali prezenti zilele acestea la Bruxelles, sa consolideze casa noastra, sa ne apere valorile, investind in educatie, democratie si cultura, sa asculte cetatenii, sa tina usa deschisa si sa fie suficient de curajosi pentru a ne proteja vecinatatile." a declarat europarlamentarul roman Victor Negrescu, preluand o metafora folosita anterior de lideri internationali pentru a sublinia importanta unor masuri rapide pentru a apara valorile democratice.

 

 

 

 

0 comentarii3150 vizualizări25 martie 2022




rss 2.0
rss 2.0